Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizesiyle gerçekleştirilen Cuma Buluşmaları çerçevesinde, 6 Kasım Cuma günü saat 14.00 itibarıyla kentin 17 ilçesinde çiftçilerle buluşma sağlanacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın üreticiyle birebir iletişim kurma ve tarımsal meselelerde aydınlatma sağlama hedefi doğrultusunda Aydın genelinde yapılacak etkinliklerde, teknik ekipler sahada üreticilerle temas kuracak.
İlçelerde saptanan mahallelerde aynı anda organize edilecek toplantılarda çiftçilerin istek ve problemleri not edilerek, merak edilen hususlar hakkında detaylı açıklamalar yapılacak.
Etkinliklerde yöresel ürünler, incir kurutma ve depolama teknikleri, 2027 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru süreçleri ile incir, zeytin ve kestane yetiştiriciliği konularında eğitimler verilecek.
Bununla birlikte pamuk ve Aydın'ın diğer stratejik tarım ürünleri, reçete uygulaması, orman yangınlarına karşı tedbirler ve anız yakılmasının önüne geçilmesi gibi başlıklar da değerlendirilecek.
Üreticilerin sorularının cevap bulacağı toplantılar, Bozdoğan'da Örentaht, Buharkent'te Feslek, Çine'de Bucak, Didim'de Akyeniköy, Efeler'de Baltaköy, Germencik'te Dambınar, İncirliova'da Arzular, Karacasu'da Bingeç, Karpuzlu'da
Ovapınarı, Koçarlı'da Yeniköy, Köşk'te Mezeköy, Kuşadası'nda Yaylaköy, Kuyucak'ta Kayran, Nazilli'de HasköyKavacık, Söke'de Sofular, Sultanhisar'da Kavaklı ve Yenipazar'da Doğu mahallelerinde yapılacak.
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçileri tarımsal konularda bilinçlendirmek, dertlerini yerinde
işitmek ve çözüm yollarını masaya yatırmak amacıyla düzenlenen bu buluşmalara tüm üreticileri çağırdı.
