ATO üyeleri 10 Ekim'de sandık başına gidecek

ATO üyeleri 10 Ekim'de sandık başına gidecek. Detaylar ve son gelişmeler Habersunum'da.

ATO üyeleri 10 Ekim'de sandık başına gidecek

ATO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre seçimler, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın gözetim ve denetiminde gerçekleştirilecek. ATO’nun 68 meslek grubunda faaliyet gösteren üyeler, Meslek Komiteleri ile Oda Meclisi’nde kendilerini temsil edecek asıl ve yedek üyeleri belirleyecek.

Gizli oy, açık tasnif esasına göre yapılacak seçimlerde üyeler, 132 ayrı sandıkta oy kullanacak.

Baran’dan üyelere sandık çağrısı

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Oda seçimlerinin iş dünyasının temsil gücü ve demokratik katılım açısından büyük önem taşıdığını belirterek, tüm ATO üyelerini oy kullanmaya çağırdı.

Baran, “Ankara Ticaret Odası’nın gücü üyelerinden, temsil kabiliyeti ise üyelerimizin iradesinden geliyor. Meslek Komitelerimiz ve Meclisimiz, sektörlerimizin sorunlarının, beklentilerinin ve önerilerinin Odamıza taşındığı, çözüm yollarının ortak akılla oluşturulduğu en önemli yapılarımız. Bu nedenle tüm üyelerimizi 10 Ekim’de sandığa giderek oylarını kullanmaya, sektörlerinin ve Odamızın geleceğinde söz sahibi olmaya davet ediyorum” dedi.

Her oy sektörlerin temsil gücüne katkı sağlayacak

Meslek Komitelerinin ATO çalışmalarının temelini oluşturduğuna dikkat çeken Baran, odaların temel görevinin üyelerinin ortak ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleklerin gelişimine katkı sağlamak ve üyelerin hak ve menfaatlerini korumak olduğunu ifade etti.

Bu görevlerin etkin biçimde yerine getirilebilmesinin sektörlerin güçlü ve doğru şekilde temsil edilmesine bağlı olduğunu belirten Baran, üyelerin sahada yaşadığı sorunların, taleplerin ve çözüm önerilerinin Meslek Komiteleri aracılığıyla Oda gündemine taşındığını söyledi.

Baran, “Üyelerimizin sahada yaşadığı sorunlar, talepler ve çözüm önerileri Meslek Komitelerimiz aracılığıyla Odamızın gündemine taşınıyor, Yönetim Kurulumuzda, Meclisimizde değerlendiriliyor ve ilgili kurumlar nezdinde takip ediliyor. Bu nedenle sandığa atılan her oy, yalnızca bir temsilciyi belirlemiyor, sektörlerimizin temsil gücüne ve Ankara iş dünyasının ortak sesine de katkı sağlıyor” diye konuştu.

Ankara Ticaret Odası büyük bir aile

ATO’nun 100 yılı aşan köklü geçmişiyle Ankara ve Türkiye ekonomisinin gelişimine katkı sağlayan önemli kurumlardan biri olduğunu ifade eden Baran, yeni dönemde de ortak akıl ve katılımcılık anlayışının önemini koruyacağını söyledi.

Baran, ATO’nun 175 bini aşkın üyesiyle büyük bir aile olduğunu belirterek, farklı sektörlerin aynı çatı altında buluştuğu Oda’da her meslek grubunun sesinin önem taşıdığını vurguladı.

Baran, “Önümüzdeki dönemde de üretimin, ticaretin, ihracatın, yatırımın ve istihdamın gelişmesi; üyelerimizin önündeki engellerin kaldırılması ve Ankara’nın ekonomik gücünün daha ileriye taşınması için ortak akılla çalışmayı sürdüreceğiz. Güçlü bir Oda, güçlü temsil ve güçlü katılımla mümkündür” dedi.

ATO üyelerini 10 Ekim’de sandığa gitmeye davet eden Baran, yüksek katılımla gerçekleşecek bir seçimin Ankara iş dünyasının birlik ve beraberliğini, Oda’nın temsil gücünü ve ortak çalışma kültürünü daha da güçlendireceğine inandığını belirterek, seçimlerin Ankara iş dünyasına, ATO’ya ve tüm üyelere hayırlı olmasını diledi.

Sandıklar ATO Congresium’da kurulacak

ATO Meslek Komiteleri Asıl ve Yedek Üyeleri ile Oda Meclisi Asıl ve Yedek Üyelerinin seçimi, 10 Ekim 2026 Cumartesi günü Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi No:1A Çankaya/Ankara adresinde bulunan Ankara Ticaret Odası Kongre ve Etkinlik Merkezi Binası’nda (ATO Congresium) yapılacak.

Oy verme işlemi saat 09.00’da başlayacak ve 17.00’ye kadar devam edecek. Seçimler gizli oy ve açık tasnif esasına göre gerçekleştirilecek.

Seçim Yetki Belgeleri, seçim süresi boyunca ATO tarafından ücretsiz olarak verilecek. Oy kullanmak üzere ATO Congresium’a gelen ATO üyeleri, Başyazıcıoğlu Camii’nin üst kısmında bulunan otopark alanından ücretsiz yararlanabilecek.

Deniz Ay
Editör