Bangladeş ordusunun Chattogram kentindeki Hathazari Field Firing Range’de gerçekleştirdiği saha atış eğitimi ölümcül bir kazayla sonuçlandı. Bangladeş Silahlı Kuvvetler Halkla İlişkiler Direktörlüğü (ISPR), 9 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilen gerçek mühimmatlı saha atış eğitimi sırasında bir tanktan ateş edildiği sırada "ani bir kaza" meydana geldiğini açıkladı. Kazanın ardından Bangladeş ordusundan iki asker hayatını kaybetti. Bir subay ise ağır yaralandı. Bangladeş ordusu, kazanın nedeninin belirlenmesi amacıyla inceleme başlatıldığını duyurdu.
Yaralı subay helikopterle Dakka’ya gönderildi
Kazanın ardından ağır yaralanan subaya olay yerinde ilk müdahale yapıldı. Durumu ağır olan subay, ileri tedavi ve tıbbi müdahale için helikopterle başkent Dakka’daki Combined Military Hospital’a (CMH) sevk edildi. Yetkililer, kazada hayatını kaybeden iki askerin ve yaralanan subayın kimliklerini henüz kamuoyuna açıklamadı.
Tank ateş ettikten hemen sonra patlama meydana geldi
Kazanın ardından olayla ilgili görüntü ve paylaşımlar sosyal medyada yayıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntü ve bilgilere göre, tankın atış yapmasının hemen ardından aracın içerisinde güçlü bir patlama meydana geldi. Paylaşımlarda patlamanın tank içerisindeki mühimmatın infilak etmesinden kaynaklanmış olabileceği belirtildi. Ancak Bangladeş ordusunun resmi açıklamasında mühimmatın infilak ettiğine ilişkin herhangi bir tespit yer almadı. ISPR tarafından yapılan açıklamada yalnızca kazanın tanktan ateş açıldığı sırada meydana geldiği belirtildi. Kazanın kesin nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldığı ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Bangladeş ordusunun soruşturması sonucunda tankta meydana gelen kazanın teknik bir arızadan mı, mühimmat kaynaklı bir sorundan mı yoksa başka bir nedenden mi kaynaklandığının belirlenmesi bekleniyor.





