Antalya, Kurban Bayramı ve Hristiyanların Pfingsten (Hamsin Yortusu) bayramının aynı döneme denk gelmesiyle bu yıl turizmde rekor beklentisi içinde. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, bu özel durumun hem iç pazarı hem de Avrupa pazarını hareketlendireceğini belirtti.
Kavaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın ilk üç ayında Antalya'nın 709 bin 427 yabancı ziyaretçi ağırlayarak geçen yıla göre turizmde yüzde 2,2'lik bir büyüme kaydettiğini söyledi. Ara tatil, Ramazan, Nevruz ve Paskalya dönemlerinin iyi geçtiğini ve nisan ayında da jeopolitik gelişmelere rağmen dirençli bir performans sergilendiğini ifade etti.
Turizmde asıl hareketliliğin Kurban Bayramı tatiliyle başlayacağını vurgulayan Kavaloğlu, "Bayram için mart sonuna kadar uzatılan erken rezervasyon kampanyaları sayesinde bu dönemi iyi değerlendireceğiz." dedi. Peş peşe gelen bayramların mart ve nisanın ilk haftalarını hareketli geçirdiğini ancak jeopolitik gelişmelerin beklentileri değiştirdiğini belirten Kavaloğlu, "Paskalya sonrası Kurban Bayramı'na kadar zorlu bir dönem geçireceğimizi düşünmüştük ama şimdi durum değişti." diye konuştu.
Kavaloğlu, Kurban Bayramı tatiliyle birlikte turizmde asıl ivmenin yakalanacağını ve mayıs ayının yoğun geçmesini beklediklerini dile getirdi. Kurban ve Pfingsten bayramlarının aynı zamana denk gelmesinin, özellikle Alman turistler için önemli bir tatil fırsatı yarattığını belirtti. Bu dönemde yüksek sezonun başlayacağına ve sezonun gerçek anlamda açılacağına inandığını söyledi.
Antalya'da Kurban Bayramı tatilinde otellerin yüksek doluluk oranlarına ulaşacağını öngören Kavaloğlu, özellikle Avrupalı Türklerin ve Avrupa'da yaşayanların hem Pfingsten hem de Kurban Bayramı tatilinden faydalanacağını belirtti. Almanya'daki Türklerin iki bayram tatili fırsatını değerlendireceğini aktaran Kavaloğlu, "Kurban Bayramı'nda çok yoğun bir dönem geçireceğiz. Rezervasyonlar da bunu gösteriyor. O döneme hem Avrupa'daki Türklerden hem iç pazardan hem de yurt dışından aynı anda çok ciddi rezervasyon alırız. İnşallah mayısın üçüncü haftasını oteller yüzde 100 doluluklara yakın geçirecek." şeklinde konuştu.





