Ankara Rize Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen "Ankara Rize Günleri" etkinliğine Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak katıldı. Başkent Millet Bahçesi'nde gerçekleşen etkinlik, bakanların da pedal çevirdiği "EtapRize Bisiklet Turu" ile start aldı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, etkinlikte organ bağışı, hareketli yaşam ve dumansız hava sahasının önemine dikkat çekerek, "Burada sağlık hizmetleri anlamında birçok stant açtık. Toplumun sağlıklı kalması için hep beraber spor yapıyoruz, düzgün besleniyoruz, kötü alışkanlıklardan uzak duruyoruz." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak ise herkesi spor yapmaya davet ederek, sporun bağımlılıklardan uzak tutan önemini vurguladı. Bak, "Çocukları yüzme havuzlarına, kapalı spor salonlarına, atletizm pistlerine, her tarafa spor yapmaya davet ediyoruz. Bugün de hemşehrilerimizle Ankaralıları misafir edeceğiz. Rize'nin güzelliklerini, doğasını, yemeklerini, heyecanını, horonunu, kemençesini ve coşkusunu burada yansıtacağız." ifadelerini kullandı.

Bakanlar, ardından "Çay Senfonisi" orkestrasının performansı ve folklor gösterisini izlemek üzere konferans salonuna geçti. Salondaki programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de katıldı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, konuşmasında toplumsal farkındalık ve dayanışmayı artıran bu tür organizasyonlara teşekkür ederek, sigarayı bırakma çağrısında bulundu. Memişoğlu, "Rize derneklerinin sağlıkla ilgili hassasiyetinden gurur duyuyorum. Sözlerimi çok hoşuma giden bir tekerlemeyle bitireceğim, bırakalım sigarayı, içelim Rize çayı." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, 10 Mayıs'a kadar sürecek etkinliklere tüm Ankaralıları davet etti. Bak, Rize'de yapılan ve devam eden spor tesisleri, yurtlar ve gençlik merkezleri hakkında bilgi vererek, "Rize'nin her tarafında pek çok yatırım yapıyoruz. Rize, spor şehri olmaya aday. Kaçkar Dağları'nı tanıtmak için ultra maraton yapıldı. Handüzü'nde Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası'nı yaptık. Çayeli'nde motosiklet yarışması yaptık. Yani Rize'nin her tarafında spor turizmiyle ilgili yatırımlar var, heyecan var, coşku var." şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı ise etkinliğin Rize'nin örf ve adetlerini yaşatmak ve Rizelileri bir araya getirmek açısından önemini vurguladı. Yazıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür" ve "Daha adil bir dünya mümkün" sözlerinin günümüzdeki küresel gelişmelerle daha iyi anlaşıldığını belirtti.