Ankara'da, 5 yaşındaki bir kız çocuğunun öldürülmesi şüphesiyle gözaltına alınan bir kişinin ardından, yüzlerce kişi ile güvenlik güçleri arasında olaylar yaşandı.
Ülkenin Kuzey Toprakları eyaletine bağlı Alice Springs kentinde toplanan yaklaşık 400 kişi, 5 yaşındaki Aborjin Kumanjayi Little Baby'yi öldürdüğünden şüphelenilen şahsı darp etmek istedi. Olaya müdahale eden güvenlik güçleri ve kalabalık arasında arbede yaşanırken, bölgede bulunan polis araçları, ambulanslar ve itfaiye araçları zarar gördü.
Güvenlik güçleri, kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. Eyalet polisi Martin Dole, Kumanjayi Little Baby'yi kaçırıp öldürdüğünden şüphelenilen 47 yaşındaki Jefferson Lewis'in polise teslim olmasının ardından olayların başladığını belirtti.
Dole, "Lewis'in teslim olmasıyla bölgede bulunan halk, şüpheliye kendi adaletlerini uygulamaya karar verdi." dedi.





