Ankara'da Sahil Güvenlik Komutanlığı ve polis ekipleri tarafından Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında düzenlenen operasyonda, deniz yoluyla uyuşturucu madde kaçakçılığı yapanlara büyük darbe vuruldu. Operasyonda toplam 158 kilogram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirilirken, 2 şüpheli de yakalandı.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, deniz yoluyla uyuşturucu madde kaçakçılığı yapılacağına dair alınan istihbari bilgiler üzerine harekete geçildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde operasyon planlandı.
Bu kapsamda, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait insansız hava aracı (İHA) ve Sahil Güvenlik botları ile tespit edilen şüpheli bir tekneye yönelik operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda, teknenin gizli bölmelerinde piyasa değeri yüksek 158 kilogram skunk uyuşturucu maddesi bulundu.
Operasyon sonucunda, uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 2 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen uyuşturucu maddelerle ilgili adli işlemlerin devam ettiği bildirildi.


