Ankara'da, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okul saldırılarına ilişkin halkı yanıltıcı, tehdit ve eylem çağrısı içeren paylaşımlar yapan 127 kişi gözaltına alındı. Bu paylaşımlar nedeniyle 1115 internet adresine de erişim engeli getirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM) yapılan açıklamada, okul saldırıları sonrasında yürütülen faaliyetler kapsamında provokatif paylaşımlarda bulunan şahısların tespit edildiği belirtildi. Yapılan tespitler sonucunda 174 şahıs belirlenirken, bunlardan 127'si yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheliler hakkında adli işlemlerin devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Provokatif nitelik taşıyan, halkı yanıltmaya ve milletimizin huzurunu bozmayı hedef alan paylaşımlara ve faaliyetlere yönelik çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir." ifadelerine yer verildi.