Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 11-12 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan "World Decolonization Forum"unun gençlerin medeniyet algısını güçlendirmesi temennisinde bulundu.

Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, forumun bilgi, kültür ve eğitimin geleceği için önemli bir düşünce zemini sunduğunu belirtti. Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ahlaklı, erdemli, vatansever ve medeniyet değerlerini özümsemiş bireyler yetiştirmek eğitim modelimizin odak noktasıdır," ifadelerini kullandı.

Farklı coğrafyalardan akademisyen, düşünür ve kültür insanlarını bir araya getirecek forumun, zihinsel sömürgecilikle mücadeleye ve adil, çoğulcu bir bilgi anlayışının güçlenmesine katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Bakan Tekin, bu buluşmanın gençlere daha özgüvenli, köklü ve kuşatıcı bir medeniyet perspektifi kazandırmasını umduğunu sözlerine ekledi.