CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'daki maden işçilerinin eyleminin uzlaşmayla sona ermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a sert tepki gösterdi.
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Özel, Bakan Bayraktar'ın maden firmasıyla ilgili ifadelerini eleştirdi. Özel, "Bakan'ın işi, 'Buna bu vakitten sonra ruhsat vermem' demek değil, böyle adamların maden ruhsatı alması ve emekçinin hem canının hem de maaşının böyle yanlış adamlara emanet edilmemesidir." dedi.
"Bakanlığın önü değil, holding patronunun evinin önü" diyorsa, sorumluluk alabilecek birinin bakan olması gerektiğini belirten Özel, "Bırak o zaman bakanlığı, sorumluluk alabilecek, işçi mağdur olduğunda, önüne gelip de eylem yaptığında, işçinin demokratik protestosuna tahammül edebilecek birisi bakan olsun." ifadelerini kullandı.
Özel ayrıca, "Türkiye'de, 'Emeğimin karşılığını alamıyorum, alın terim sömürülüyor' diyen herkese öncelikle sendikalı olmayı öğütlüyoruz, tavsiye ediyoruz. En kötü sendika, sendikasızlıktan iyidir." diyerek sendikalaşmanın önemine vurgu yaptı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesinde sendikalı olma ve örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması çağrısında bulunan Özel, iktidara seslenerek, "Eğer 1 Mayıs tebriklerinde, emeğe saygıda samimiyse iktidar, yarından tezi yok Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu toplanır Meclis'te, saatler içinde örgütlenmenin önünde ne engeller varsa, sendikalaşma önünde ne zorluklar çıkıyorsa ya da toplu iş sözleşmesi sırasında toplu işe ulaşana kadar ne haksızlıklar yapılıyorsa, 1,5 saat içinde sendika uzmanlarının da katkılarıyla, milletvekillerimizin katkılarıyla bu sorunu çözebiliriz." dedi.




