Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara'da Kırsalda Bereket Küçükbaş Destek Projesi'nin nisan ayı itibarıyla başvurularını almaya başladıklarını duyurdu. Proje kapsamında çiftçilere 95 dişi ve 5 erkek küçükbaş hayvan verilecek. Ayrıca, hayvanların bakım ve diğer giderleri için aylık 15 bin lira, yıllık ise 180 bin lira destek sağlanacak.
Bakan Yumaklı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) Polatlı Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve koyun-kuzu buluşmasını izledi. TİGEM'in hem bitkisel üretimde tohum hem de hayvansal üretimde damızlık ihtiyacının önemli bir kısmını karşıladığını belirten Yumaklı, hayvancılığın stratejik bir sektör olduğunu vurguladı.
2024 yılında 5 yıllık bir yol haritası açıkladıklarını hatırlatan Bakan Yumaklı, bu kapsamda meraların geliştirilmesi, küçük aile işletmeleri ile genç ve kadın girişimcilerin sektöre dahil edilmesi gibi birçok adımı hayata geçirdiklerini söyledi. Bu çalışmaların olumlu sonuçlarını gördüklerini belirten Yumaklı, "Bugün itibarıyla küçükbaş sürülerimiz yüzde 11 artışla 58 milyon başa yükselmiş durumdayız. Anadolu'yu küçükbaş hayvancılığın merkezi haline getirmeye devam edeceğiz." dedi.
Kırsalda Bereket Küçükbaş Destek Projesi'nin detaylarına da değinen Yumaklı, "Verilecek olanların tamamı, TİGEM'de en iyi ırkın oluşturulması için çalışılmış sürülerden verilecek. Burada da yüzde 100'e varan faiz desteğiyle Ziraat Bankamızın 2 ila 7 yıl arasındaki vadelendirmesi söz konusu olacak." diye konuştu.
Projede gençlere, kadınlara, şehit yakınlarına ve veteriner hekimler, ziraat ile gıda mühendisleri gibi meslek gruplarına ilave puan verileceği de belirtildi. Aile işletmelerinin de bu projede yer alacağı ifade edildi.




