Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "ara seçim" talebine sert tepki göstererek, "Şu anda Türkiye'nin bir ara seçime değil, tam tersine çevremizdeki savaş ortamından dolayı birliğe, beraberliğe, kenetlenmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz." dedi.
Destici, dün Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde okulda düzenlenen silahlı saldırıda yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Terörsüz Türkiye"nin ortak hedef olduğunu vurguladı. "Hepimiz terörsüz bir Türkiye istiyoruz ki elhamdülillah şu anda ülkemiz terörsüz bir Türkiye'dir. Ancak bu hedefe ulaşmanın yolu temennilerden değil, açık, doğrulanabilir ve geri dönülmez adımlardan geçmektedir. Silahın gölgesinde yürütülen hiçbir süreç kalıcı barış asla üretmez." ifadelerini kullandı.
CHP'nin ara seçim talebinin, belediyelerine yönelik soruşturmaları unutturmak amacını taşıdığını öne süren Destici, "Bu süreçleri gündemden çıkararak Türkiye'yi bir seçim atmosferine sokup seçimi konuşturmak, gündemi seçime çevirmek istiyor. Ama bunda da başarılı olacağını düşünmüyorum. Çünkü istifa ettirmesi gereken milletvekillerinin buna yanaşacağını düşünmüyorum." diye konuştu.
Mustafa Destici, Ankara'daki su faturalarına ilişkin bir soru üzerine de geçen yıl ve bu yılın mart aylarına ait faturaları örnek göstererek, "Bu keyfilik olamaz. Enflasyon yüzde 30'sa sen de suya yüzde 30 zam yapacaksın. 31-32 yapamazsın. Enflasyon kadar yapacaksın." değerlendirmesinde bulundu.





