ABD ile İran arasındaki görüşmelerde belirsizliğin devam etmesiyle birlikte, bölgedeki ABD savaş uçağı hareketliliğinde önemli bir artış gözlemlendi. Hem bölgeye gönderilen hem de bölgeden ayrılan ABD'ye ait savaş uçaklarının sayısında ciddi bir yükseliş yaşanıyor.

Açık kaynak istihbaratı (OSINT) ve veri analizi yapan sosyal medya hesaplarından elde edilen bilgilere göre, Orta Doğu'ya doğru hareket eden nakliye uçağı sayısı en az 8 olarak tespit edildi. Bölgeden ayrılan uçak sayısı ise en az 6 olarak kaydedildi. Bu hareketliliğin büyük çoğunluğunu C-17A Globemaster III tipi askeri nakliye uçakları oluşturuyor.

Ayrıca, Avrupa ve Orta Doğu hava sahalarında çok sayıda Boeing KC-135R Stratotanker tipi askeri havada yakıt ikmal tanker uçağı ve "Boeing KC-46A Pegasus" stratejik nakliye uçağının da bulunduğu saptandı. ABD'den ayrılan ve henüz rotası belirlenemeyen nakliye uçaklarının da olduğu gözlemlendi.

Sosyal medyadaki OSINT analistleri, bu yoğun hava trafiğinin ABD'nin İran'a yönelik olası saldırılarına yeniden başlayacağına dair işaretler taşıdığını öne sürüyor. Hint Okyanusu'ndaki ortak üs Diego Garcia'nın uydu görüntülerini analiz eden bir kullanıcı ise, üsteki askeri varlığın ABD'nin yeni bir saldırı düzenine geçtiğini gösterdiğini iddia etti. Bu kullanıcı, ABD'nin müzakereleri bir kamuflaj olarak kullanarak İran'a yönelik bir sonraki saldırıya hazırlandığı yorumunu yaptı.

Daha önce ABD ve İsrail'in 28 Şubat'ta İran'a başlattığı saldırıların ardından bölge ülkelerine yayılan çatışmalar, 8 Nisan'da ABD ile İran arasında ateşkesle sonuçlanmıştı. Pakistan'ın başkenti İslamabad'da yapılan ABD-İran müzakerelerinden ise anlaşmaya varılamadan ayrılmıştı.