Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi, 29-30 Ekim tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in zirveye katılmaması dikkat çekerken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkilerden Sorumlu Kürşad Zorlu, zirvenin ardından iki ülke arasındaki ilişkilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Cumhuriyet gazetesine konuşan Zorlu, zirvenin nasıl geçtiğine ilişkin soruya, “Her şey çok iyi, daha da iyiye gidecek, hiçbir sıkıntı yok” yanıtını verdi.
Zorlu’ya, Aliyev’in zirveye katılmaması ve Azerbaycan haber ajansı APA’da AKP aleyhine yayımlanan makale de hatırlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kasım ayında Azerbaycan’da düzenlenecek Zafer Günü kutlamalarına katılıp katılmayacağı da soruldu. Zorlu, Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin soruya, “Bu konuda şu an için söyleyecek bir şey yok ama iki devletin ilişkileri sarsılmaz bir şekilde devam ediyor” ifadeleriyle yanıt verdi.
Zirveye katılacağını söylemişti
Kürşad Zorlu, ekim ayının başında yaptığı açıklamada İlham Aliyev’in Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’ne katılacağını belirtmişti. Aliyev’in zirvede yer almaması ise Türkiye-Azerbaycan ilişkileri açısından kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.