Akın Gürlek, 'Erdoğan'ı seçmek için seçim yapacağız' sözlerine açıklık getirdi

Akın Gürlek, 'Erdoğan'ı seçmek için seçim yapacağız' sözlerine açıklık getirdi. Detaylar ve son gelişmeler Habersunum'da.

Akın Gürlek, 'Erdoğan'ı seçmek için seçim yapacağız' sözlerine açıklık getirdi

Adalet Bakanı Akın Gürlek, geçtiğimiz günlerde yaptığı “2028 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızı tekrar seçmek için bir seçim düzenlenecek” açıklamasına açıklık getirdi.

Sözlerinin farklı yorumlandığını belirten Gürlek, "Farklı yorumladılar. Cumhurbaşkanımız 2028 yılında tekrardan aday olmak istiyor. 2028 yılındaki seçimde Cumhurbaşkanımızın adaylığıyla inşallah seçimin olumlu neticelenmesini istiyoruz" dedi.

"Farklı anlamlara yorulacak bir şey yok burada"

ABD'deki BM Genel Kurulu'na Erdoğan ile beraber gitti. Burada Cüneyt Özdemir'e konuşan Akın Gürlek'e "2028 seçimi sözleriniz dil sürçmesi miydi?" sorusu yöneltildi.

Gürlek, sözlerinin bağlamından koparıldığını ve Erdoğan'ın 2028 seçiminde aday olmak istediğini bundan dolayı kendilerinin de Erdoğan'ı cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini söyledi:

"Ben şunu demek istedim, o aslında farklı yorumladılar. Yani Cumhurbaşkanımız 2028 yılında tekrardan aday olmak istiyor. Yani normalde seçimler biliyorsunuz 2028 yılında yapılacak. Burada da 2028 yılındaki seçimde Cumhurbaşkanımızın adaylığıyla inşallah seçimin olumlu neticelenmesini istiyoruz. Burada yani farklı anlamlara yorulacak bir şey yok burada"

Deniz Ay
Editör