Ağrı'da yapımı tamamlanan 5 yeni okul öğrencilerin hizmetine sunuldu

Ağrı'da eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla Tutak ve Doğubayazıt ilçelerinde inşa edilen 5 okul düzenlenen törenle eğitime başladı.

Ağrı'da yapımı tamamlanan 5 yeni okul öğrencilerin hizmetine sunuldu

Ağrı genelinde yürütülen eğitim çalışmaları çerçevesinde inşası biten 5 okulun resmi açılışı yapıldı.

Tutak ve Doğubayazıt ilçelerinde faaliyete başlayan eğitim kurumlarıyla bölgedeki okul kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

Ağrı’da eğitim yatırımları kapsamında yapımı tamamlanan 5 okulun açılışı gerçekleştirildi.

Tutak ve Doğubayazıt ilçelerinde hizmete giren okullarla bölgedeki eğitim altyapısının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Düzenlenen açılış törenine Ağrı Valisi Önder Bozkurt, AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci, il ve ilçe protokol üyeleri ile öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik kapsamında Tutak ilçesinde Adalet İlkokulu, Doğubayazıt ilçesinde ise Ortadirek İlkokulu ve Ortaokulu, Cemile Yassuboğa İlkokulu, Atatürk İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu kapılarını öğrencilere açtı. Yeni tesislerle çocukların daha nitelikli fiziki ortamlarda ders görmesi amaçlanırken, törende eğitime verilen desteğin önemi üzerinde duruldu.

Vali Önder Bozkurt, yaptığı konuşmada Türkiye'nin eğitimdeki ilerleyişine, PISA verilerine ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne dikkat çekerek, eğitime aktarılan kaynakların ülkenin yarınları için kritik değer taşıdığını belirtti.

"İnsana yapılan yatırım, bir milletin geleceğine yapılan en kıymetli yatırımdır"

Eğitimin bir devletin en temel taşlarından biri olduğunu vurgulayan Vali Önder Bozkurt, "OECD bünyesinde hazırlanan PISA raporunda ülkemiz hem okuma becerileri hem de fen bilimleri alanında mühim başarılara ulaştı. Matematik branşında da OECD standartları yakalandı.

Bu gelişmeyi sizlerle özellikle paylaşmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Eğitim yatırımlarının Türkiye'nin geleceği için taşıdığı değere değinen Bozkurt, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hayata geçirilen eğitim yatırımlarımız ve eğitim alanındaki reformlarımız, altyapımızın güçlenmesine büyük katkı sundu.

İnsana yapılan yatırım, bir milletin geleceğine yapılan en kıymetli yatırımdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne de değinen Bozkurt, "Bu modelde özellikle köklerden geleceğe anlayışıyla şekillenmiş, yetkin ve erdemli insan anlayışını merkeze alan bir yaklaşım bulunmaktadır.

Bu model çocuklarımızın sadece bilgi sahibi olmasını değil, öğrendikleri bilgileri hayatları boyunca kullanabilmelerini amaçlamaktadır" diye konuştu.

Deniz Ay
Editör