Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde biçerdöver satışı nedeniyle başlayan olayda, katil zanlısının 8 kişinin yaşamına son verdiği süreci yaklaşık bir saate ve 50 kilometreye sığdırdığı anlaşıldı. Gözü dönmüş şüphelinin izlediği vahşi rotada, 6 kişiyi sadece 15 kilometrelik bir mesafe içerisinde katlettiği tespit edildi.
Elde edilen bilgilere göre, İhsaniye ilçesine bağlı Bozhüyük köyünde ikamet eden 28 yaşındaki Arif Sefa Özdemir, 5 Kasım günü saat 12.00 sularında Gazlıgöl'de biçerdöver alışverişinden kaynaklanan bir husumet nedeniyle taraflarla bir araya geldi.
Daha sonra Ayazini köyü kırsalına yönelen zanlı, saat 15.10 civarında 40 ND 574 plakalı aracıyla biçerdöver ücretini tahsil edemeyen Ahmet Uzel (57), Bekir Toprak (50) ve Numan Toprak'ı (56) pompalı tüfekle vurarak öldürdü.
İlk saldırıdan sonra kaçış başladı
İlk eyleminin ardından bölgeden uzaklaşan şüpheli, Kıyır köyü güzergâhında Seydi Ahmet Aydoğmuş (73) ile eşi Satı Aydoğmuş'un (68) bulunduğu Fiat Doblo marka aracın yolunu kesti.
Aracı gasbetmeye çalışan saldırgan, yaşlı çifti silahla vurarak öldürdü ve otomobillerini alarak kaçışına devam etti.
Yaklaşık 1 kilometre ilerleyen zanlı, karşı yönden gelen İsmail Şen'in kullandığı araçla karşılaştı. Şen'in durumu polise bildireceğini ifade etmesi üzerine ateş açan zanlı, onu da vurdu.
Böylece Ayazini'de başlayan cinayet silsilesi Kıyır köyü çevresinde, yani yaklaşık 15 kilometrelik bir alanda sürdü.
Tır sürücüsünü yaraladı, kent merkezinde kadına ateş açtı
Kaçışını sürdüren şahıs, Selimiye köyü yakınlarında 64 AAC 527 plakalı tırın önünü keserek ateş etti. Tır şoförü M.K. yaralanırken, yanında bulunan oğlu saldırıdan yara almadan kurtuldu.
Ardından Afyonkarahisar kent merkezine ulaşan zanlı, Osman Gazi Mahallesi'nde çocuğunu okuldan almak için aracına binen S.P. isimli kadının otomobilini gasbetmek istedi.
Kadına ateş açan saldırgan, onu da ağır yaraladı.
Öğretmenleri de öldürüp Eskişehir'e kaçtı
Zanlı, İhsaniye ilçesine bağlı Yukarıtandır köyü yakınlarında 07 BZB 11 plakalı otomobilde bulunan öğretmenler Hilal Mete (31) ve Ayşe Sena Demir'i (46) de pompalı tüfekle vurarak öldürdü.
Araçta bulunan S.S.G. ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.
İki öğretmeni öldürdükten sonra 54 ACC 723 plakalı aracı gasbeden zanlı, Afyonkarahisar'dan Eskişehir istikametine doğru kaçmaya başladı.
Eskişehir'de araç üstüne araç değiştirdi
Kaçışını Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi yönünde sürdüren şüpheli, Kırka Mahallesi Çatören Barajı mevkisinde T.G. ve arkadaşının bulunduğu 26 APL 557 plakalı otomobili silah zoruyla aldı.
Kendini MİT görevlisi olarak tanıttığı öne sürülen zanlı, daha sonra Taşlık Mahallesi'ne ulaştı.
Gasbettiği aracın çamura saplanması üzerine otomobili terk eden zanlı, yaya olarak kaçmaya başladı. Burada süt satan bir vatandaşa ait 26 NZ 187 plakalı otomobili de gasbederek yoluna devam etti.
Jandarma ve polis ekiplerinin kurduğu uygulama noktasında durdurulan zanlı, güvenlik güçlerine ateş açtı. Çıkan çatışmada 2 jandarma personeli hafif yaralanırken, Arif Sefa Özdemir etkisiz hale getirilerek yakalandı.
Katliamın ardından gözaltına alınan şahıs, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
