Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (BMMYK) Barham Salih'i kabul ederek İsrail saldırılarının yol açtığı insani krizi değerlendirdi.

Avn, saldırılar sonucunda bir milyondan fazla Lübnanlının evlerini terk etmek zorunda kaldığını ve ülkenin acil yardıma muhtaç olduğunu belirtti. Yerinden edilmenin etkilerinin ateşkes sonrası dahi uzun süreceğine dikkat çekti.

Salih ise zor durumdaki halka ve devlete destek mesajı iletmek üzere Lübnan'a geldiğini ifade etti. Beyrut'ta sivillerin yaşadığı zorluklara tanıklık ettiğini ve uluslararası toplumun desteğinin süreceğini vurguladı.

Lübnan hükümetiyle işbirliği içinde yerinden edilenlere yardım sağlandığını belirten Salih, artan insani ihtiyaçların karşılanması için uluslararası desteğin seferber edilmesi gerektiğini söyledi. Kalıcı çözümün savaşın sona ermesi ve barışın sağlanması olduğunu ekledi.

İsrail ordusunun 2 Mart'tan bu yana Lübnan'a yönelik saldırılarında 2 bin 89 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 milyon 162 bini aşkın kişinin yerinden edildiği bildirildi.