Zonguldak'ta, Zonguldak Belediyesince organize edilen ve 85 yazar ile 50 yayınevinin katılımıyla gerçekleşen kitap fuarı, görkemli bir törenle kapılarını kitapseverlere açtı.
Sahil kordonunda düzenlenen açılış töreninde konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, kitap fuarında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdem, bu tür etkinliklerin sürdürülebilirliğinin önemine vurgu yaparak, okuyan ve okutan bireylere gereken değerin verilmesi gerektiğini belirtti.
Çağın en kritik konusunun bilgi olduğunu ifade eden Başkan Erdem, yerel yönetimlerin bu tür kültürel etkinliklere daha fazla önem vermesi gerektiğinin altını çizdi. Fuara katılan yazarlarla sohbet etme fırsatı bulan kitapseverler, aynı zamanda düzenlenen söyleşilere de yoğun ilgi gösterdi.
Zonguldak Kitap Fuarı, 17 Mayıs tarihine kadar kitapseverleri ağırlamaya devam edecek.





