DOLAR 32,5499
EURO 34,8924
ALTIN 2426,487
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ömirbayeva’nın tercihi Türkiye oldu

Dünyanın dört bir yanında Türkiye mezunlarının sayısı artıyor. Onlardan biri de, Türkiye’de hava taşımacılığı eğitimi alan YTB bursiyeri Kazakistanlı Karlıgaş Ömirbayeva…

Ömirbayeva’nın tercihi Türkiye oldu
20.01.2023 18:01
A+
A-

Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Bursiyeri Karlıgaş Ömirbayeva, lisans sonrası için Türkiye’yi tercih etti.

Ömirbayeva, 16 yıldır Kazakistan’ın önde gelen ulusal şirketinde çalışıyor.

bursiyeri, 2011-2014 yıllarında hava yolu şirketinin şubesinin başındaydı. Görevi ve eğitimi bitti ancak Türkiye, artık en sık ziyaret ettiği ülke.

”Türkiye’de büyüdüm diyebilirim”

Türkiye’de 9 sene kaldığını belirten Ömirbayeva, ”Türkiye’ye seyahatim, güzel bir maceram 92’de başladı. Toplam dokuz sene Türkiye’de kaldım. Hem lisansımı hem yüksek lisansımı Türkiye’deki üniversitelerde tamamladım. Hatta bazen kendimi arkadaşlarıma tanıttığım zaman ben Türkiye’de büyüdüm diyebilirim. Türkiye size ne kazandırdı diye sordukları zaman hoşgörüyü, misafirperverliği, insanlar arasındaki böyle içtenlikle iletişimi, bir çocuk olarak tek başına ayakta durabilmeyi diyebilirim” dedi.

Ömirbayeva, Türkiye’den mezun diğer arkadaşlarıyla bağını hiç koparmadı.

Kazakistanlı Türkiye Mezunları Derneği çalışmalarında da yer alıyor. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.