DOLAR 32,5828
EURO 34,7839
ALTIN 2508,06
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Altındağ Belediyesi’nden Depremzedelere Prefabrik Ev Desteği

Altındağ Belediyesi tarafından depremzedeler için prefabrik konut üretilmeye başlandı. İlk aşamada 100 adet prefabrik ev tamamlanarak bölgeye ulaştırılacak.

Altındağ Belediyesi’nden Depremzedelere Prefabrik Ev Desteği
15.02.2023 16:01
A+
A-

 

merkezli ‘Yüzyılın Felaketi’nde yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor. Altındağ Belediyesi de bölgesine yardıma giden kuruluşlar arasında bulunuyor. Ankara’dan bölgeye gönderilen 157 personel, 41 iş makinesi, 4 aşevi ve 4 ihtiyaç temin noktası ile depremzedelere yardım edilmeye çalışılıyor.

Barınma En Önemli İhtiyaç

Deprem bölgesinde en önemli sorunun ‘barınma’ olduğu gerçeğinden yola çıkan Altındağ Belediyesi, Ankara’da kalan ekiplerin çoğunu da prefabrik ev yapımına yönlendirdi. Belediye imalathanelerinde depremzedelerin kullanımı için prefabrik konutların üretimine başlandı. İlk etapta 100 prefabrik hızlı bir şekilde tamamlanarak depremzedelere teslim edilmek üzere bölgeye gönderilecek. koordinasyonu ile yapılan bu yardımlar, ihtiyaca göre devam ettirilecek.

Bir Aile Barınabilir

Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, “Depremden zarar gören vatandaşlarımız yeni bir hayata başlayana kadar barınma ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Bölgede hava soğuk, şartlar zor. Devletimizin kurduğu çadırkent ve konteynerkentlere, ürettiğimiz prefabrik konutlarla destek vermek istedik” dedi.

Üretilen konutların içinde mutfak, banyo, tuvalet gibi temel ihtiyaçları karşılayacak alanlar bulunuyor. Isıtması kolay olan prefabrik konutlarda 4 kişilik bir ailenin rahatlıkla barınabilmesi için gereken koşullar düşünüldü.

@font-face{font-family:”Cambria Math”;panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;mso-font-charset:0;mso-generic-font-family:roman;mso-font-pitch:variable;mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;}@font-face{font-family:Calibri;panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;mso-font-charset:162;mso-generic-font-family:swiss;mso-font-pitch:variable;mso-font-signature:-536859905 -1073732485 9 0 511 0;}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal{mso-style-unhide:no;mso-style-qformat:yes;mso-style-parent:””;margin:0cm;mso-pagination:widow-orphan;font-size:12.0pt;font-family:”Calibri”,sans-serif;mso-ascii-font-family:Calibri;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-hansi-font-family:Calibri;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;mso-bidi-theme-font:minor-bidi;mso-fareast-language:EN-US;}.MsoChpDefault{mso-style-type:export-only;mso-default-props:yes;font-family:”Calibri”,sans-serif;mso-ascii-font-family:Calibri;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-hansi-font-family:Calibri;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;mso-bidi-theme-font:minor-bidi;mso-fareast-language:EN-US;}div.WordSection1{page:WordSection1;}

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.