DOLAR 32,3565
EURO 34,4292
ALTIN 2437,833
BIST 9814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Öğrenci yapay zekaya tez yazdırdı, üniversite karıştı

Rusya Beşeri Bilimler Devlet Üniversitesi (RGGU), bir öğrencinin program tarafından yazılmış bir diploma tezini başarıyla sunmasının ardından ChatGPT’ye kısıtlı erişim çağrısında bulundu. Yapay Zeka destekli bot, metin oluşturma yetenekleri nedeniyle giderek daha fazla dikkat çekiyor.

Öğrenci yapay zekaya tez yazdırdı, üniversite karıştı
02.02.2023 08:01
A+
A-

Skandal, üniversiteden mezun olan bir öğrencinin diploma tezini yazmak için ChatGPT kullanma deneyimini Twitter’da paylaşmasının ardından patlak verdi.

Öğrenci, metin uzunluğu kısıtlamalarını nasıl aştığını açıkladı, tutarlı bir metin elde etmek için programın nasıl kullanılacağına ilişkin deneyimlerini paylaştı.

Tez üniversitede başarıyla sunuldu.

Öğrenci, yalnızca asgari bir geçme notu aldığını kabul etti ancak tezini ‘yazması’ sadece 23 saat sürdü.

Öğrenci, kullanıcılarından karışık tepkiler aldı.

Bazıları öğrenciyi yaratıcılığından ötürü övdü, bazıları ise onu kopya çekmekle suçladı.

Bazı kullanıcılar numaraya o kadar öfkelendiler ki, RGGU’ya ve Bakanlığı’na şikayette bulunarak yetkilileri soruşturmaya ve tezi tamamen iptal etmeye çağırdılar.

Üniversite öğrenciyi kınadı ve yetkilileri eğitim tesisleri için ChatGPT’ye erişimi kısıtlamaya çağırdı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.