DOLAR 32,4628
EURO 34,5218
ALTIN 2474,033
BIST 9568,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dolandırıcıların yeni hedefi: Mavi tik

Sosyal medyada ‘mavi tik’ sahibi olmak isteyen kullanıcılar, dolandırıcıların yeni hedefi haline geldi. En son bir fotoğrafçı, mavi tik almak isterken 20 bin lirasını kaptırdı. Uzmanlar, işlemin üçüncü bir kişiye gerek kalmadan kolaylıkla yapılabileceğini söylüyor.

Dolandırıcıların yeni hedefi: Mavi tik
20.01.2023 11:39
A+
A-

Facebook, ve gibi sosyal uygulamalarının en çarpıcı özelliklerinden biri, ‘mavi tik’ rozeti. Bu, o hesabın güvenilir olduğu anlamına geliyor. Buna kolay yoldan sahip olmak isteyenler ise dolandırıcıların ağına düşebiliyor.

Binlerce kişi dolandırıcıların mağduru…

Onlardan biri de Gaziantep’te bulunan bir fotoğrafçı. Mavi tik almak istedi. Hem mavi tik alamadı hem de 20 bin lirasını kaptırdı.

Benzeri mağduriyetleri yaşayanların sayısı her geçen gün artıyor.

Mavi tik dolandırıcılığı birçok ülkede görülüyor

Uzmanı Osman Demircan, mavi tik dolandırıcılığının birçok ülkede görüldüğüne dikkati çekiyor.

"Türkiye genelinde ve dünya genelinde maalesef çok ciddi dolandırılan insanlar var ve bu rakamlar 80-90 bin liralara kadar çıkabiliyor.“

"Nasıl alınacağı platformlarında anlatılıyor"

Demircan, kullanıcıların ‘mavi tik’ için başvuruyu kolaylıkla yapabileceğini belirtiyor.

"Mavi tik başvuruları hemen hemen her platformda mobil uygulamalar üzerinden yapılıyor. Mobil uygulamalar içerisinde size net bir şekilde neler yapmanız gerektiği anlatılıyor. Oradaki adımları gerçekleştirip başvuruyor olmanız gerekiyor. Üçüncü kişilerle kesinlikle iletişim kurulmaması çünkü kişilerle kesinlikle iletişim kurulmaması gerekiyor. Çünkü bunun sonu tamamen dolandırıcılığa çıkıyor."

Haber: Sema Akbulut

Kamera: Selim Sinan Gümüş 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.