DOLAR 31,9679
EURO 34,6025
ALTIN 2227,886
BIST 9111,5
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Süper Lig’de ilk yarı sona erdi

Spor Toto Süper Lig de 2022 23 sezonunun ilk yarısı sona erdi

Süper Lig’de ilk yarı sona erdi
18.01.2023 17:40
A+
A-
Spor Toto Süper Lig’de 2022-23 sezonunun ilk yarısı sona erdi. Ligin ilk yarısında Galatasaray topladığı 42 puanla Fenerbahçe’nin 4 puan önünde zirvede yer aldı. Okan Buruk’un talebeleri 8 maçlık galibiyet serisi yakalarken, son olarak Atakaş Hatayspor’u 4 golle devirdi ve liderliğini sürdürdü. Öte yandan sarı-kırmızılılar kalerinde yalnızca 13 gole izin vererek bu alanda da açık ara lider oldu.
Lider Galatasaray’ın ardından Fenerbahçe ilk devreyi ikinci sırada tamamladı. Sarı-lacivertli takım Dünya Kupası arası sonrası zirveyi Galatasaray’a kaptırırken, son 6 maçta gelen 3 mağlubiyet tatları kaçırdı. Jesus’un öğrencileri son olarak antep delasmanında Enner Valencia’nın golleriyle hayati bir üç puanı hanesine yazdırarak zirve takibine devam etti..
Son şampiyon Trabzonspor ise bu sezon geçtiğimiz yılın oldukça uzağında kaldı. Deplasman maçlarında çok zorlanan ve farklı mağlubiyetler alan bordo-mavili ekipte teknik direktör Abdullah Avcı ile yola devam kararı alındı. Trabzonspor, ilk yarının son haftasında 3. sırada yer alan Medipol Başakşehir’i konuk etti. Karadeniz fırtınası, bu sezon ayakta kalan nadir isimlerinden Bakasetas’ın golüyle kritik bir üç puan aldı ve zirvenin 10 puan gerisinde 6. sırada ilk devreyi kapattı.
Sezonun flaş takımlarından Adana Demirspor, MKE Ankaragücü’nü 3-1 le geçerek Spor Toto Süper Lig’de ilk devreyi 4. sırada tamamladı. Santrforsuz oyununa rağmen rakip filelere 36 gol bırakan Akdeniz temsilcisi Fenerbahçe ve VavaCars Fatih Karagümrük’ün ardından Galatasaray ile birlikte en çok kaydeden dört takımdan biri oldu.
19. haftanın en dikkat çeken maçı Konya’da oynandı. Son haftalarda kazanmakta zorlanan Arabam.com Konyaspor ile şampiyonluk yarışında geride kalmak istemeyen Beşiktaş’ın mücadelesi adeta nefes kesti. Henüz ilk dakikada Mert Günok’un hatası ile ev sahibi ekip 1-0 öne geçti ve devre bu skorla sona erdi. İkinci yarıda ise Beşiktaş baskıyı arttırdı önce Cenk Tosun skorda dengeyi getirirken, 90+5’de Josef de Souza sahneye çıktı ve Beşiktaş bu önemli maçta üç puanı alarak Konya’dan ayrıldı. Konya’da 2-1 kazanan Beşiktaş 1 maçı eksik 32 puanla 5. sıraya yükseldi. 7. sırada yer alan Arabam.com Konyaspor da ise teknik direktör İlhan Palut ile yollar ayrıldı.
Spor Toto Süper Lig’de ilk yarıda küme düşme hattı da nefes kesti. 14 puanla son sırada yer alan HangiKredi Ümraniyespor ile 21 puanla 10. sırada bulunan VavaCars Fatih Karagümrük arasında tam 8 takım yer aldı. Bu sezon 4 takımın bir alt lig düşeceği Spor Toto Süper Lig’de kümede kalma heyecanı son haftalara dek devam edecek gibi görünüyor.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.