DOLAR 31,9679
EURO 34,6025
ALTIN 2227,886
BIST 9111,5
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Son 5 sezonun en iyi ilk yarı performansı

Süper Lig de devreyi 26 puanla 8 sırada tamamlayan sarı kırmızılılar ilk yarılar itibarıyla son 5 sezonun en iyi performansını gösterdi

Son 5 sezonun en iyi ilk yarı performansı
18.01.2023 17:40
A+
A-
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Yukatel Kayserispor, son 5 yılın en iyi ilk devresini yaşadı.
Süper Lig’e iyi bir başlangıç yapan ve 19 haftalık periyotta 8 galibiyet, 2 beraberlikle 26 puan toplayan sarı-kırmızı ekip, ilk yarıyı 8. sırada tamamladı.
Ligde ilk yarılar itibarıyla son 5 sezonun en iyi grafiğini çizen Kayseri temsilcisi, maç başı 1,44 puan ortalamasıyla oynadı.
Kayserispor 2017-2018 sezonunun ilk devresini 30 puanla 5. sırada tamamlamıştı.
Kayseri ekibinin son 5 sezondaki ilk yarı performansı şöyle:
blank
Not: Kayserispor Kulübünün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulunun 3 puan silme cezasına ilişkin Tahkim Kuruluna yaptığı itiraz başvurusu sonuçlanmadığı için istatistiki değerlendirme 26 puan üzerinden yapılmıştır.
En istikrarlısı Onur Bulut
Sarı-kırmızılı ekipte Onur Bulut, ligin ilk yarısında takımın en istikrarlı oyuncusu oldu. Onur, 18 maçta da 90 dakika forma giyerek 1620 dakika sahada kaldı.
Lionel Carole 18 maçta 1602, 17’şer karşılaşmada forma giyen futbolculardan Bilal Bayazıt 1530, Dimitrios Kolovetsios 1518, Miguel Cardoso ise 1373 dakika süre aldı.
Teknik direktör Çağdaş Atan, ligin ilk yarısında 25 oyuncuya forma şansı verdi.
Gavranovic ve Cardoso’dan gollere katkı
Kayseri temsilcisi, bu sezon 18 maçta 28 gol sevinci yaşadı, rakiplerinin 25 golüne engel olamadı.
Kayserispor’un en skorer isimleri ise 5’er golle Mario Gavranovic ile Miguel Cardoso oldu.
Bernard Mensah ve Oliver Kemen 3’er, Onur Bulut, Majid Hosseini, Mame Thiam ve Ramazan Civelek 2’şer kez fileleri havalandırdı. Gökhan Sazdağı, Ali Karimi, İlhan Parlak ve Andrea Bertolacci de birer gol kaydetti.
Sarı-kırmızılılarda bir kırmızı ve bir sarı kart gören Ali Karimi ise en “hırçın” isim olarak dikkati çekti. Miguel Cardoso ve Majid Hosseini de 5’er kez sarı kartla cezanlandırıldı.
“Takımda kardeşlik havası var”
Kayserispor Kulübü Asbaşkanı Tufan Koç, AA muhabirine açıklamasında, bu sezona transfer yapmadan başladıklarını anımsattı.
Teknik direktör Çağdaş Atan’ın Kayserispor’a “Hayaller bütçelerden büyüktür” sözüyle geldiğini hatırlatan Koç, “Transfer yapmadan başladığımız sezonun ilk devresini 26 puanla kapatmak iyi bir sonuç. Bundan sonrası bizim için daha da önemli. Çünkü ligin ilk devresinde buraya kadar gelmişken artık bunun üzerine koyarak gitmemiz lazım.” diye konuştu.
Koç, Kayserispor’un çok güçlü bir kadrosu bulunduğunu ve takımın ligin ilk devresinde bazı maçlarda şanssızlık yaşamış olsa da ikinci yarı üst sıraları zorlayacağını belirtti.
“İnanmış” bir teknik direktörle başarının yakalanabileceğini ve bunu Kayserispor’un bu yıl net bir şekilde gösterdiğini vurgulayan Koç, şunları kaydetti:
“Bu sezon çoğu takım birçok futbolcu aldı. Çok transfer yapmakla başarının sağlanamadığının birçok örneği var. Yani çok futbolcu almakla başarı gelecek diye bir şey yok. Biz bir tane bile futbolcu almadık ama güçlüyüz, takımımız iyi. Takımda kardeşlik havası var. İnşallah bundan sonrası da güzel olacak. Biz ilk devrede yenildiğimiz maçların çoğunda kötü oynamadık. Çocuklar ellerinden geleni yaptı ama bazen sonuçlar istediğiniz gibi olmuyor. Hocamıza inanıyoruz.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.