DOLAR 32,2201
EURO 35,0755
ALTIN 2254,673
BIST 8807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sam Adekugbe hakkında dikkat çeken detaylar

Galatasaray’ın yeni transferi Sam Adekugbe hakkında dikkat çekici detaylar ortaya çıktı.

Sam Adekugbe hakkında dikkat çeken detaylar
17.02.2023 11:54
A+
A-
Bu sezon sol bekte Patrick van Aanholt’tan beklediğini bulamayan sarı-kırmızılılar, sağ bek Leo Dubois’i solda oynatarak çare arasa da %100 verim alınamadı. Ara transferde bu bölgeye oyuncu bakan Galatasaray, TFF’nin Hatayspor- Gaziantep FK kararı sonrasında Sam Adekugbe’yi kiralık olarak kadrosuna kattı.

Kanada ile 2022 Dünya Kupası’nda boy gösteren 28 yaşındaki oyuncunun kariyerinde öne çıkan detaylar şöyle:

-Londra doğumlu olan oyuncunun ailesi, Adekugbe’yi 4 yaşındayken Manchester United gençlik kampına yazdırdı. Kısa sürede farkını hissettiren Kanadalı; Ashley Cole, Ryan Giggs ve David Beckham’ın da yetiştiği Sir Charlton Academy’ye geçti.

-Yaşının büyümesiyle ülkesinde Whitecaps takımıyla profesyonel oldu. İngiliz efsane sol bek Ashley Cole’e hayranlığı sebebiyle futbola sol bek olarak başladı. Hızı ve kuvvetiyle sivrildi.

-2015’ten bu yana Kanada Milli Takımı için oynayan futbolcu, Ocak 2022’de mevkidaşı Alphonso Davies’in yokluğunda John Herdman’ın vazgeçilmezi oldu.

-28 yaşındaki sol bek, futbol dışında piyano çalmaktan hoşlanıyor. Bu durumu ‘Parmaklarım notaya her vurduğunda huzur buluyorum’ diyerek açıklıyor.

-Profesyonelliğinde sağlamlığı nedeniyle ciddi sakatlık yaşamadı. Kariyeri boyunca sadece 23 maçta takımlarını yalnız bırakırken, Hatayspor’da 1.5 sezonda 2 defa sahaya çıkamadı.

OPSİYONU 1 MİLYON EURO

Galatasaray dün gece Adekugbe’yi kiraladığını KAP’a bildirdi. Oyuncunun satın alma opsiyonunun 1 milyon euro olduğu bildirildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.