DOLAR 32,3774
EURO 35,0167
ALTIN 2324,456
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

MSB’den ilk açıklama: Birliklerimiz etkilendi

Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK komuta kademesi deprem bölgesine gidiyor. MSB’den yapılan açıklamada, bölgedeki bazı birliklerin de hasar gördüğü belirtildi. Arama kurtarma ekiplerini taşımak üzere TSK tarafından 2 uçak görevlendirildi.

MSB’den ilk açıklama: Birliklerimiz etkilendi
06.02.2023 09:24
A+
A-
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kahramanmaraş’taki 7,4’lük depremin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD’ın talepleri kapsamında nakliye uçaklarının göreve hazır olduğunu, taleplerin karşılanması için koordinasyona başlandığını duyurdu.

MSB’den yapılan açıklama şöyle;

1. Bu sabah meydana gelen depremlerde Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Hatay, Kilis, Osmaniye illerinde bulunan birliklerimiz etkilenmiştir. Hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.

2. Milli Savunma Bakanlığında deprem faaliyetlerinin koordinasyonu için Afet Acil Durum Kriz Merkezi oluşturularak faaliyetlerine başlamıştır.

3. TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD talepleri kapsamında nakliye uçakları göreve hazırdır. Taleplerin karşılanması için koordinasyona başlanmıştır.

4. Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR beraberinde Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile bölgeye gitmektedir.

2 UÇAK GÖREVLENDİRİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı da (AFAD), bölgeye yönlendirilen ekipleri taşımak üzere Genelkurmay Başkanlığı tarafından 2 uçağın görevlendirildiğini açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.