DOLAR 32,5823
EURO 34,8569
ALTIN 2505,316
BIST 9678,7
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cemal Ersen yazdı: “Yıkılmadık, birlik olduk”

Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu Play-Off Turu’nda oynamak zorunda olduğu maçta Basel’i 1-0’lık skorla geçti. Bordo-mavililerin galibiyetinden çok tribünler dikkat çekti. Milliyet Gazetesi yazarı Cemal Ersen, deprem felaketinin ardından oynanan ilk maçta oluşan atmosferi değerlendirdi.

Cemal Ersen yazdı: “Yıkılmadık, birlik olduk”
17.02.2023 08:36
A+
A-
UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu Play-Off maçında Trabzonspor ile Basel karşı karşıya geldi. Akyazı’daki maçta TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte Süper Lig’den kulüplerin başkanları yer aldı. Trabzonspor’un 1-0’lık skorla kazandığı maçta depremzedeler unutulmadı.

Milliyet Gazetesi yazarı Cemal Ersen, yazısında dün akşam duygusal anlar yaşanan maçı değerlendirdi.

İşte Cemal Ersen’in “Yıkılmadık, Trabzon’da birlik olduk” başlıklı yazısı…

“Öyle zor ve acılı günler geçiriyoruz ki… Gözümüze uyku girmiyor. Her sabah kaç yurttaşımızın daha yaşama tutunduğuna dair mucize haberleri bekliyoruz. Dolayısıyla bu ruh halinde futbol konuşmak, yazmak ve izlemek ağır geliyor.

Hayat devam ediyor diyenler olabilir. Elbette ediyor, lakin kendimizi gerçeklerden arındırıp başka bir coğrafyada yaşıyor sayabilir miyiz? Dün geceki maçın bir maçtan fazlası olduğunu yaşamak, tek tesellimiz kuşkusuz. Yediden yetmişe, takım gözetmeden, geçmişteki rekabeti ve çekişmeleri unutup Trabzon kenti özelinde tek yürek olmak, sanırım Türk ulusuna has bir özellik. Böyle bir dayanışma, böyle bir kenetlenme ve paylaşım çok önemli.

Sadece biz mi? Trabzonspor’a rakip olan Basel takımının antrenörü Heiko Vogel’in basın toplantısında yaptığı duygusal katkı görmezden gelinebilir mi? “Eğer atarsak, oyuncularıma gol sevinci yaşamamalarını söyledim” demek, saygıdan da öte değerler barındırıyordu. Haftaya oynanacak rövanş maçında düzenleyecekleri bağış kampanyası yaralarımıza samimi bir dokunuş olacak.

Siz bu kadar çok takım taraftarını aynı tribünde ve yan yana gördünüz mü? Ya bu kadar kulüp başkanını birlikte? Keşke bu tarihi buluşmaya bir felaket neden olmasa idi. Ama anladık ki bu ulusun evlatları zamanı geldiğinde geçmişin üzerine bir çizgi çekip, yarınlara dair umutlarımızı koruyabiliyormuş. Maç öncesi tribünleri gördünüz değil mi? Duygulanmamak elde değildi. Umarım ve dilerim bir milat olur bu kucaklaşma.

Kalemi ele aldık ya. Maça dair de kelam etmek gerek. Konferans ligi play-off’daki rakibimiz Basel, İsviçre liginin vasat takımlarından biri. Trabzonspor kadrosu ile kıyaslanamaz. Ama ilk yarım saatte o kadar bilinçli geldiler ki üzerimize. Üç ciddi pozisyon verdik rakibe.

Sonra inisiyatif temsilcimize geçti. Ömür, Trezeguet, Gomez, Bakasetas ve Eren son vuruşlarda yetersizdi. Oysa oyunun büyük bölümünde kontrol bizde iken tur için avantaj sağlayacak golü daha erken bulmamız, üzerine de bir düğüm atmamız gerekiyordu. Bunu yapacak gücümüz, isteğimiz ve fırsatlarımız vardı. Şöyle söyleyeyim; Trabzonspor’un bu sezon en fazla pozisyon ürettiği maçtı, fakat skora yansımadı bu performans. Normal koşullarda temsilcimizin Basel’i elemesi gerek. Ancak kimseye garanti tur bileti vermiyorlar. Haftaya kabus yaşamayalım sakın.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.