DOLAR 32,3884
EURO 34,9628
ALTIN 2464,618
BIST 9814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Abdullah Avcı: “Futbolun birleştirici gücünü iyilik adına kullanalım”

Trabzonspor-Basel maçı öncesinde tüm taraftarlara seslenen Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Futbolun birleştirici gücünü iyilik adına kullanmamıza yardım edin” sözleriyle taraftarları maça davet etti.

Abdullah Avcı: “Futbolun birleştirici gücünü iyilik adına kullanalım”
16.02.2023 12:09
A+
A-
Trabzonspor ile İsviçre ekibi Basel bu akşam UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off turu ilk maçında karşılaşacak. Geliri depremzedelere bağışlanacak olan ve bilet satışı devam eden maç öncesinde Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, videolu mesajla taraftarlara seslendi. Kulübün sosyal medya hesabından paylaşılan videoda Avcı, Kahramanmaraş ve çevresinde yıkıma neden olan depremlerin yaralarını sarmak üzere sahaya çıkacaklarını söyledi.

“EN OLAĞANÜSTÜ DOSTLUKLARI FUTBOL SAYESİNDE KURUYORUZ”

Farklı takımlardan tüm taraftarların bu maçta depremzedeler için bir araya geleceğini belirten Avcı, “Zor ve önemli bir maça çıkmak için hazırlanıyoruz. Yaşananlardan sonra bir cümle kurmak dahi zor geliyor. Kelimeler boğazımızda düğümleniyor. Diğer yanda, pes etmekle yeniden yaşama sarılmak arasında gidip gelen vatandaşlarımıza bir tebessüm, bir nefes alma bahanesi olmak istiyoruz. 6 Şubat’tan sonra artık futbolun ne olduğunu hatırlamalıyız. Futbolun içinde rekabet var. Kazanmak var, kaybetmek var. Ama futbol yalnızca bu değil. Bu sadece oyunun bir kısmı. Futbol öyle bir güç ki, düne kadar ezeli rakip dediğimiz insanları bugün büyük bir farkındalıkla evimizde ağırlıyoruz. En olağanüstü dostlukları futbol sayesinde kuruyoruz. Ve böyle günler geliyor en büyük felaketlerin panzehiri oluyor. Birkaç saat sonra Basel ile oynayacağız. Ülkemize yaşananları en hızlı, en yapıcı, en etkili şekilde duyurmak, yaralarımızı sarmak, destek istemek, moral vermek için futbolun gücünü kullanacağız. Bu yüzden bu maç ‘neden oynanıyor’ demeyin. ‘İyi ki oynanıyor’ deyin. Futbolun birleştirici gücünü iyilik adına kullanmamıza yardım edin. İyi ki futbol var” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.