DOLAR 32,0266
EURO 34,66
ALTIN 2224,191
BIST 9111,5
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Samsun’daki merkezde kişiye özel "Gen Haritası ve Aile Ağacı" çıkarılıyor

Genetik bir hastalığınızın olup olmadığını önceden öğrenebilir, ona göre tedbir alabilirsiniz. Samsun’daki Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nde, kişiye özel ‘Gen Haritası ve Aile Ağacı’ çıkarılıyor. Olası hastalık riskleri belirlenen kişiler için tanı, takip ve tedavi süreci başlatılıyor.

Samsun’daki merkezde kişiye özel "Gen Haritası ve Aile Ağacı" çıkarılıyor
26.01.2023 22:01
A+
A-

Analizler yapılıyor, risk durumu tespit ediliyor, hastalıklara erken tanı konulması amaçlanıyor.

ve Hastanesi Hastalıklar Değerlendirme Merkezi Merkezi son bir yılda yaklaşık 15 bin üzerinde olguyu inceledi. Hastalıkların doğru ve hızlı bir şekilde çözülmesine katkı sağlayarak binlerce hastaya umut oldu.

Genetik tanı merkezi, Türkiye’nin dört bir yanından hasta kabul ediyor. Peki merkeze hangi hastalar başvurabiliyor?

Genetik Tanı Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Özlem Sezer, zihinsel, bedensel, özel gereksinimi olan çocuklar ve aileleri, üreme ile ilgili genetik sorunları olan ailelerinin başvurabildiğini söyledi.

Kişiye özel gen haritası ve aile ağacı çıkarılıyor

Tanı merkezinde, kişiye özel ‘Gen Haritası ve Aile Ağacı’ çıkarılıyor.

Sezer, ”Biz burada genetik hastaların izini sürüyoruz. Bütün hastalarımıza başvuru esasında öz geçmişi ve soy geçmişleri aldığımız zaman mutlaka aile soy ağacı çizimini mutlaka en az üç kuşak göstererek yapıyoruz” dedi.

Yapılan analizlerde genetik hastalığı olanlar takibe alınıyor.

Haber: Seyfi Karadeniz

Kamera: Mehmet Gençali

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.