Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen, siyah beyazlı ekibin UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanş mücadelesinde karşılaşacağı Hradec Králové maçı öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

Önder Özen'in değerlendirmeleri şu şekilde:

Önder Özen

"İLK ADIMIN YARISINI TAMAMLADIK"

"Başlangıçlar mühim ancak henüz sonlanmadı. Asıl hedef çok iyi bir seviyeye gelmek. İlk adımın yarısını tamamladığımızı hissediyoruz. Çok doğru bir teknik direktör, antrenör ekibi ve transferler yapıldı. Son olarak Vlahović transferi gerçekleşti. Hocanın çok istediği bir santrfordu. 

4 Haziran'da hocayla Roma'da bir araya geldik. O dönemde yavaş yavaş Italiano-Beşiktaş haberleri yayılıyordu. Vlahović de mesaj atarak 'Doğru mu?' diye sormuştu, hoca mesajı kendisine göstermişti. 'Bir sor bakalım, gelecek mi?' diye ekledik. Elbette aralarındaki baba-oğul ilişkisi de bu hayali kurmalarına neden oldu.

8 Ağustos'ta bu sürecin başlayacağını öngörüyordum. 8 Ağustos'ta tamamlanma noktasına geldi. Vlahović de verdiği sözü yerine getirmiş oldu. İlk görüşmeyi bizimle yapacağına dair söz vermişti. İlk ve son görüşmesini de bizimle gerçekleştirdi.

Vlahović’in sağlık kontrolleri kusursuz sonuçlandı. Fiziksel durumu ve doktorların gözlemleri dahil her şey çok iyi."

Önder Özen

"KAZANMAYI ARZU EDEN OYUNCULARA İHTİYACIMIZ VARDI"

"Sürekli galip gelmek isteyen, yenilgiyi hazmedemeyen ve mağlubiyeti kabul etmeyen, her maçı kazanmayı hedefleyen oyunculara gereksinimimiz vardı. Bu doğrultuda futbolcuları kadromuza dahil ettik.

Transferleri planlarken mevcut kadromuzu gözden geçirdik. Geçen sezon kötü bir kadromuz yoktu ancak istenen sonuçlar alınamadı. Orkun'un yalnız kaldığını düşündük ve etrafında kimlerin yer alabileceğini hesapladık."

Önder Özen

"HOCAYLA TRANSFER İÇİN GÖRÜŞECEĞİZ"

"Sağ kanat mevkisi için çok istediğimiz, U23 statüsünü 3-4 ay ile kaçıran bir oyuncu bulunuyor. Bu sebeple orada ne gibi bir yol izleyeceğimiz konusunda belirsizlik yaşıyoruz. Yarın hocamızla bu konuyu değerlendireceğiz."

Soru: "Çok golcü bir Vlahović, çok hızlı bir Trossard varken sağ kanada olası transferde artık daha çok oyun kurucu bir profil beklenmesi doğru mudur?"

"Kesinlikle doğru bir beklenti olur. Ancak şunu da göz ardı etmemek gerekir. Takımın ortalama bir hıza gereksinimi var. Bu ortalamanın yüksek tutulması mühim, zira yalnızca Süper Lig'de mücadele etmiyoruz. Avrupa futbolundaki tempo ile ligimizdeki tempo arasında farklar mevcut."

Önder Özen

"BEŞİKTAŞ'I BENİMSEDİ"

"Beni en çok memnun eden nokta, Vincenzo Italiano'nun oyunculara bir nevi öğretmenlik yapması. Çok çalışkan, çok tekrar yaptırıyor ve görevini en iyi şekilde icra ediyor.

Vincenzo Italiano göreve geldi ve Beşiktaş'ı benimsedi. Ona 'Beşiktaş'a gönül verirsin, kolay kolay kopamazsın' demiştim. Bu sevgi karşılık buldu."