DOLAR 31,9679
EURO 34,6025
ALTIN 2227,886
BIST 9111,5
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Alec Baldwin, ‘Rust’ filmini çekmeye devam edecek

Geçtiğimiz yıl ‘Rust’ filmi çekimleri sırasında yaşanan kazada, Alec Baldwin’in elindeki silahtan çıkan kurşun sebebiyle görüntü yönetmeni Halyna Hutchins, vefat etmişti. Şimdilerde ‘kasıtsız adam öldürmek’le suçlanan ünlü oyuncu, filmin çekimlerine devam etme kararı aldı. Set ortamıyla ilgili ise ,“Güvenlik görevlileri her türlü çalışan silah veya mühimmat kullanımını yasaklayacak” açıklamasında bulunuldu.

Alec Baldwin, ‘Rust’ filmini çekmeye devam edecek
24.01.2023 09:21
A+
A-

Ünlü aktör Alec Baldwin, Ekim 2021’de ABD’nin New Mexico eyaletinde, Santa Fe yakınlarındaki film setinde ‘Rust’ filminin çekimleri sırasında rolüne çalışıyordu. Oyuncu, bu sırada içinde gerçek mermi olduğunu bilmediğini söylediği, sahnede kullanılacak silahı ateşlemişti. Merminin isabet ettiği Halyna Hutchins, hayatını kaybetmişti.

ÇEKİMLERE DEVAM EDECEK

Setin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed ile birlikte görüntü yönetmeni Hutchins’in ölümüyle ilgili “kasıtsız insan öldürmek” suçlamasıyla yargılanacak olan Baldwin, bu kez film çekimlerine devam edeceği yönündeki haberlerle basına yansıdı.

blank

SETTE SİLAH KULLANIMI YASAKLANACAK

Filmin yapımından sorumlu avukatlardan Melina Spadone, “Setteki güvenlik görevlileri her türlü çalışan silah veya mühimmat kullanımını yasaklayacak” dedi.

‘The New York Times’, daha önce Alec Baldwin’in filmin başrolünü üstlenmeye devam edeceğini ve çekimde yaralanan Joel Souza’nın yönetmen olarak geri döneceğini ileri sürmüştü.

“SİLAHIN DOLU OLDUĞUNU BİLMİYORDUM”

Öte yandan Baldwin, olayın ardından yaptığı açıklamada silahın yanlışlıkla ateş aldığını söylemişti. Aktör, tetiği çekmediğini ve silahın dolu olduğundan da haberdar olmadığını belirtmişti.

blank

UZLAŞMAYA VARILMIŞTI

64 yaşındaki Alec Baldwin ile film yapım şirketi, geçen yıl ekim ayında miktarını açıklamadıkları bir tazminat karşılığında Hutchins’in ailesiyle uzlaşmaya varmıştı.

blank

Uzlaşma, Hutchins’in eşinin “taksirli insan öldürme” suçuyla bir dava açmasının ve film endüstrisinde uyulması gereken standartların ihlâl edildiğini iddia etmesinin ardından gelmişti.

“BİRİLERİNE SUÇ YÜKLEMEK NİYETİNDE DEĞİLİM”

Kararın ardından açıklama yapan Matthew Hutchins, “Hepimiz Halyna’nın ölümünün korkunç bir kaza olduğuna inanıyoruz. Karşılıklı suçlamalar yapma veya birilerine suç yüklemek niyetinde değilim” ifadelerini kullanmıştı.

blank

Filmin çekimlerinin bu yıl yeniden başlaması kararı da verilmişti. Bu kez sorumlu yapımcı koltuğunda Matthew Hutchins’in oturması üzerinde de uzlaşmaya varıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.