Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) bahar şenlikleri, "Red Bull Formulaz Kampüs" etkinliğiyle renklendi. Üniversitenin Umuttepe Yerleşkesi'nde düzenlenen tahta araba yarışında, 12 öğrenci kulübünün tasarladığı özgün araçlar kıyasıya mücadele etti.
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı etkinlik alanında gerçekleştirilen yarış öncesinde ekipler, tasarladıkları tahta arabalarla son hazırlıklarını tamamladı. Olası kazaları önlemek amacıyla pistin kritik noktalarına saman balyaları yerleştirilirken, tüm yarışmacılar güvenlik için kask, kolluk ve dizlik kullandı.
Heyecan dolu mücadeleyi başarıyla tamamlayan sürücüler ve kulüp üyeleri büyük sevinç yaşadı. KOÜ Yeni Nesil Ebeler Kulübü Başkanı ve tahta araba sürücüsü Merve Köklü, etkinliğin kendileri için harika bir moral kaynağı olduğunu belirtti. Köklü, "Etkinlik heyecanlı geçiyor. Az önce yarıştım, her ne kadar birinci olamasam da tasarımda birinci olduğumuzu düşünüyorum. Bahar şenlikleri, sınav haftası öncesi bizlere moral oldu çünkü hem araba tasarımı yaparken hem de boyama yaparken çok eğlendik. Hayatımda ilk defa tahta arabayla yarışmaya katıldım." dedi.
KOÜ Racing Kulübü Üyesi ve tahta araba sürücüsü Umut Al da etkinliği çok beğendiklerini ifade ederek, "Bahar şenlikleri, sınav haftasının verdiği stresi üzerimizden atmamıza vesile oluyor. Ekip arkadaşlarımızla farklı ve güzel bir deneyim yaşadık." şeklinde konuştu.





