Seçilmiş CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Gençlik ve Spor Politika Kurulu Başkanı Av. Sevgi Kılıç, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamayla, kendisine yönelik cinsiyetçi saldırılar ve hakaretlere sessiz kalmayacağını ifade etti.
"Haysiyetsiz troller ne benim ne de başka bir kadın siyasetçinin muhatabıdır" diyen Kılıç, asıl amaçlarının cinsiyetçi dili besleyen sisteme karşı durmak olduğunu vurguladı. Kılıç, açıklamalarında siyasetin içindeki kirli düzene dikkat çekerek şunları söyledi:
"Asıl mücadelemiz, bu cinsiyetçi dili besleyen, koruyan ve kadınları siyasetten dışlamaya çalışan çürümüş düzene karşıdır. Bu troller, hakaret etme cesaretini kendilerinde buluyorsa, bu kadar pervasızlaşmışlarsa bunun nedeni, kirli siyaset anlayışının onlara açtığı alandır."
Kılıç, kendisine yönelik hakaretlerde bulunan kişi hakkında yargı yoluna başvurduğunu belirterek, "Bu şahıs hakkında hukuki süreci başlatıyorum. Zorbalığa asla boyun eğmeyeceğiz!" dedi.
Haysiyetsiz troller ne benim ne de bir başka kadın siyasetçinin muhatabıdır.
Asıl mücadelemiz, bu cinsiyetçi dili besleyen, koruyan ve kadınları siyasetten dışlamaya çalışan çürümüş düzene karşıdır.
Bu troller, hakaret etme cesaretini kendilerinde buluyorsa, bu denli… pic.twitter.com/r84gbMNOo3

GÜRSEL TEKİN'E YAKINLIĞI İLE BİLİNİYOR
Söz konusu paylaşımı yapan Özgür Çelik isimli şahıs, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kayyım olarak atanan Gürsel Tekin'in yanında yer almasıyla tanınıyor. Çelik hakkında seçilmiş yönetim Eylül 2025 tarihinde 'tedbirli ihraç' süreci başlatmıştı.
Gürsel Tekin'in konuk olduğu Babala TV programında da bulunan Çelik, burada bir kadına yönelik, "Senin kolunu kıracağım, merak etme zamanı var" demesi üzerine salondan çıkarılmıştı.




