AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu'na düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan öğrenciler ile hayatını kaybedenlerin aileleriyle bir araya geldi.
Tedavileri süren Zişan Çetin, Mustafa Arslan, Aysima Güven ve Fatma İkra Çam ile Almila Ağaoğlu'nun aileleriyle görüşen Ercan, yetkililerden sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı. Ercan, hayatını kaybeden öğretmen Ayla Kara ile öğrenciler Şuranur Sevgi Kazıcı, Furkan Sancak Balal, Zeynep Kılıç, Kerem Erdem Güngör, Bayram Nabi Şişik, Yusuf Tarık Gül, Belinay Nur Boyraz'ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.
Ziyaretlerin ardından AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığında basın açıklaması yapan Ercan, toplumun tüm kesimini derinden yaralayan ve yüreklerde onulmaz izler bırakan elim hadisenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Hastane ve taziye ziyaretlerinde çocukların ve ailelerinin yaşadığı tarifsiz yıkıma bizzat şahitlik ettiklerini anlatan Ercan, şunları söyledi:
"Bugün karşı karşıya olduğumuz tablo, sadece münferit bir olay şeklinde tanımlanamaz, aksine bu durum, toplumsal huzurumuzu ve en kıymetli varlığımız olan evlatlarımızı hedef alan çok boyutlu bir soruna işaret etmektedir. Tam da bu sebeple şunun altını özellikle çizmek isterim ki, evlatlarımızın canı üzerinden yapılacak bir siyaset yoktur ve suçun siyaseti olmaz. Bu mesele, tüm siyasi görüşlerin ve ideolojik ayrışmaların çok ötesinde, doğrudan devletimizin ve milletimizin ortak beka meselesidir."
Tüm çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü dile getiren Ercan, "Yaşanılan bu acılara sebep olan her detay, sosyal çevreden dijital mecralara, güvenlik açıklarından psikolojik etkenlere kadar büyük bir titizlikle incelenecek ve bu sarmalı durduracak gerekli tüm adımlar tavizsiz bir şekilde hükümetimiz ve devletimiz tarafından atılacaktır." dedi.
Eğitim yuvalarının güvenliğinin en üst seviyeye çıkarıldığını vurgulayan Ercan, şunları anlattı: "Devletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ivedilikle bu konuda yapılması gereken her çalışmayı kararlılıkla yürütmektedir. Tüm kurumlarımızı bu büyük seferberliğin birer parçası haline getirerek bizler de sorumluluğumuzun farkında olarak üzerimize ne düşüyorsa gereken adımları kesinlikle atacağız. Bundan her birinizin şüphesi olmasın. Bu büyük sorunun aslında sadece devletimiz ve milletimizle sınırlı olmadığını bu sorunun uluslararası platformlarda gerçekleşen bir sorun olduğunun da farkındayız."
Son kabine toplantısında eğitim yuvalarının güvenliğinin en üst seviyede bir devlet önceliği olarak ilan edildiğini hatırlatan Ercan, Milli Eğitim Bakanlığınca X-ray cihazlarından tüm teknik güvenlik sistemlerine kadar her türlü koruyucu tedbiri hızla hayata geçirildiğini söyledi.
Konuyla ilgili TBMM çatısı altında araştırma komisyonu kurulduğunu dile getiren Ercan, "Ayrıca İçişleri Bakanlığımız aracılığıyla; okul çevrelerindeki riskli alanların denetimi çok daha sıkılaştırılmış "Okul Kolluk Görevlisi" sisteminin en etkin şekilde..."





