Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, 2 kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavgayla ilgili davada 1'i tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık A.D.B. ile tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan tutuklu sanık A.D.B., çiftçi ve sanayici olarak faaliyet gösterdiğini ve komşularıyla iyi ilişkiler içinde olduğunu belirtti.

Sanık A.D.B., olay günü komşusu Mikdat G.'ye kanalın neden bozulduğunu sorduğunu ve suyun yola taşarak yolu kullanılamaz hale getireceğini söylediğini aktardı. Tartışma sırasında Mikdat G.'nin kendisine doğru ateş ettiğini, bunun üzerine kendisinin de yere doğru 3 el ateş ettiğini ancak kimseye isabet etmediğini savundu. 79 yaşında olduğunu, kalp rahatsızlığı bulunduğunu ve 8 stent taşıdığını belirterek beraatını talep etti.

Tutuksuz sanıklar da suçsuz olduklarını savunarak beraat talebinde bulunurken, müşteki avukatları sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumlarının devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 9 Temmuz'a erteledi.

Olay, 8 Haziran 2024'te Türkoğlu ilçesi Göllühüyük Mahallesi kırsalında iş insanı A.D.B. ile M.G. (53) arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkmıştı. Kavgada M.G. ile olay yerinde bulunan E.T. silahla yaralanmış, E.T. aynı gün hayatını kaybederken, M.G. ise 36 gün sonra vefat etmişti. Olayın ardından kaçan A.D.B., 1 Mart 2026'da İstanbul'da yakalanarak tutuklanmıştı.