Jhon Duran, geçen sezonun ilk yarısında Fenerbahçe'de forma giydikten sonra Zenit'e transfer olan Kolombiyalı futbolcunun geleceğine dair açıklamaları dikkat çekti. 23 yaşındaki oyuncu, transfer söylentilerine karşı net bir duruş sergiledi.
Zenit'ten 14 Mayıs'ta ayrılışını açıklayan Duran, "Ailevi küçük bir sorunum vardı. Sorunu çözebilmem için beni serbest bıraktılar. Kulüpte her şey yolundaydı. Şampiyon olduk, kısa ama başarılı bir dönemdi" dedi. Rus kulübündeki deneyimini olumlu değerlendiren futbolcu, ayrılışın tamamen kişisel nedenlerden kaynaklandığını vurguladı.
Bonservisinin bulunduğu Al Nassr'a dönen Duran, geleceğiyle ilgili olarak, "Kiralık sözleşmem sona erdi. Menajerimle konuşup benim için en iyisinin ne olacağına bakmam gerekiyor, seçenekleri değerlendiriyoruz. Beğendiğim birçok şey var ama şu anda çok fazla konuşma ve spekülasyon olduğu için sessiz kalmayı tercih ediyorum ve bu iyi anlamda değil; bu spekülasyonlar zararlı" ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe'de 21 maçta 5 gol atıp 3 asist yapan Duran, Zenit'te ise 9 maçta 2 kez ağları havalandırmıştı.





