İYİ Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İpek Özkal Sayan, Zonguldak'ta partililerle bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Partisinin Zonguldak İl Başkanlığını ziyaret eden Sayan, İYİ Parti'nin uzun süredir sahada vatandaşları dinlediğini ve sokaklarda olmasının önemini vurguladı. Sayan, hükümetin ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirerek, Zonguldak'ın potansiyelinin altında kaldığını ifade etti.

Zonguldak'ın maden şehri olduğunu belirten Sayan, "Zonguldak maden şehri. Hem insanların yüreği sıcak hem de kömür sıcak ama ne yazık ki bugün baktığımız zaman bu alanda yaşanan çok büyük sorunlar var." dedi. Şehrin enerjisi, madeni ve iş gücüyle Türkiye'nin ve Karadeniz'in bir numaralı şehri olabilecekken bu potansiyeline ulaşamadığını savundu. Sayan, "Zonguldak'ın problemleri, Türkiye'nin de problemleri." diyerek Zonguldak'ın sorunlarının ülkenin genel sorunlarıyla örtüştüğünü belirtti.

İYİ Parti teşkilatının ülkeyi yönetmeye talip olduğunu söyleyen Sayan, "İl teşkilatlarımızla, teşkilatlarımızın başındaki başkanlarımızla, yardımcılarıyla, üyelerimizle, genel merkezimizle, divanımızla, genel idare kurulu üyelerimizle çok donanımlı, liyakatli insanlarımızla bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Biz ana muhalefet, muhalefet olmaya değil, biz iktidar olmaya talibiz." şeklinde konuştu.

Toplantıya İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen ve çok sayıda partili katıldı. Sayan, konuşmasının ardından partiye yeni katılan üyelere rozet taktı.