İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında ölü sayısı 52'ye yükseldi. Son günlerde artan askeri hareketlilik, bölgedeki sivillerin güvenliğini ve istikrarı ciddi şekilde tehdit ediyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 221 saldırı sonucunda 28 bin 586 kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı ve 186 merkez geçici barınma alanı olarak kullanılmaya başlandı.

İsrail ordusunun başkent Beyrut ve güneydeki bölgelere yönelik son operasyonlarında 31 kişi hayatını kaybetti, 149 kişi ise yaralandı. Bu gelişmeler, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların bölgesel güvenlik dengelerini yeniden gündeme taşımasına neden oldu.

Dün gece Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine füze atılmasıyla birlikte sirenler devreye girdi ve İsrail ordusu, Hizbullah'ı hedef aldığını belirterek geniş çaplı hava saldırılarına başladı. Başkent Beyrut'ta patlama sesleri duyuldu.

Yaşanan bu gelişmeler, Orta Doğu'da istikrarsızlığın derinleştiğini ve uluslararası toplumun bölgedeki insani ve güvenlik risklerine karşı daha dikkatli bir izleme sürecine girdiğini gösteriyor.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in 221 saldırı düzenlediği, 28 bin 586 kişinin zorla yerinden edildiği ve 186 merkezin geçici barınma merkezi olarak hizmet verdiği belirtildi.