İspanya'da iktidardaki İspanya Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) genel merkezine polis ekiplerinin girmesiyle olası bir yasa dışı finansman ağına dair soruşturma başlatıldı.

Reuters'a konuşan polis sözcüsü, PSOE merkezine girildiğini doğrularken, gizli yürütülen soruşturmanın detayları hakkında bilgi vermedi.

İspanyol basınında yer alan haberlere göre, polis operasyonu mahkemenin belirli belge ve bilgilere yönelik talebi üzerine gerçekleşti. Yetkililer, bunun ani bir 'arama ve baskın' operasyonu olmadığını, önceden bildirim yapılan ve belirli materyalleri kapsayan adli bir süreç olduğunu belirtti.

“MAHKEMELERLE TAM İŞ BİRLİĞİ İÇİNDEYİZ”

PSOE Sözcüsü Montse Minguez, Catalunya Radio'ya yaptığı açıklamada partinin sakin olduğunu ve yargıyla tam iş birliği içinde hareket ettiğini vurguladı. Minguez, mahkemenin talep ettiği tüm bilgi ve belgelerin teslim edileceğini ifade etti.

Başbakan Pedro Sánchez liderliğindeki Sosyalist Parti, son dönemde art arda gelen yolsuzluk iddialarıyla gündemde. Soruşturmalar kapsamında Sánchez'e yakın isimler ve bazı aile üyeleri hakkında da incelemeler yürütülüyor.

ZAPATERO İDDİASI GÜNDEMİ SARSIYOR

İspanya'da mahkeme, geçtiğimiz hafta eski başbakanlardan ve Sánchez'in yakın müttefiklerinden José Luis Rodríguez Zapatero hakkında da dikkat çeken bir açıklama yaptı. Mahkeme, Zapatero'nun nüfuz ticareti ve kara para aklama ağına liderlik ettiği şüphesiyle soruşturulduğunu duyurdu. Bu gelişme, sol hükümet üzerindeki baskıyı daha da artırdı. Zapatero ise hakkındaki tüm suçlamaları reddetti.