Amerikan Axios haber platformunun konuya ilişkin bilgi sahibi üç kaynağa dayandırdığı habere göre, Trump dün Durum Odası'nda ABD’li yetkililerle bir araya geldi.
"İran’a karşı Hürmüz Boğazı çevresindeki mevcut saldırılardan daha büyük çapta bir saldırının ele alındığı" ileri sürülen toplantıda, "Hürmüz Boğazı'ndaki İran hedeflerine yönelik saldırılara ek olarak İran'daki stratejik noktalara yönelik daha yıkıcı saldırılar için yeni planlara odaklanıldığı" belirtildi.
Toplantıya, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Savunma Bakanı Pete Hegseth, Genelkurmay Başkanı Dan Caine, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı Direktörü John Ratcliffe ve Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un yanı sıra Trump’ın ulusal güvenlik ekibinin de katıldığı ifade edildi.
Trump, dün Fox News'e yaptığı açıklamada, İran müzakere masasına oturmazsa tüm enerji santrallerini ve köprülerini yok edeceklerini söylemişti.





