Çin'in ev sahipliğinde düzenlenen 2026 FIVB Kadınlar Milletler Ligi (VNL) çeyrek finalinde Kanada'yı 3-1 mağlup ederek yarı finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları Hande Baladın ve Sinead Jack Kısal, bu başarıdan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Makau Özel İdari Bölgesi'nde East Asian Games Dome'da oynanan karşılaşmanın ardından konuşan Hande, Kanada'nın güçlü bir takım olduğunu belirterek, "Bu tür maçlar her zaman zordur. Kanada'nın güçlü bir koçu var, bu yüzden zor olacağını biliyorduk ama takım olarak özellikle ilk setten sonra iyi bir tepki verdiğimizi düşünüyorum. İlk sette basit hatalarımız fazlaydı. Bunun farkındaydık. Bu yüzden hata sayımızı azaltıp orta oyuncularımızı daha etkili kullanmak istedik ve bunu başardık. Bu yüzden çok mutluyum" dedi.

Milli orta oyuncu Sinead Jack Kısal ise maçın zor geçtiğini ancak ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını ifade ederek, "Kanada güçlü bir takım ancak bugün oyundaki birliktelik maçın kazanılmasını sağladı. Bir sonraki maç da zor olacak ama elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.