Ankara’da özlük haklarının karşılanması talebiyle Güvenpark’ta oturma eylemi yapan er şehit yakınları ve er gazilere polis müdahale etmişti. 38 gündür Güvenpark’ta eylem yapan grup, sabah saatlerinde polis tarafından parktan çıkarılarak Gazi Uyumevi’ne götürülmüş, ardından İçişleri Bakanlığı’na yürümek isteyen gaziler polisin sert müdahalesine maruz kalmıştı.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre, gaziler bu kez de rehabilitasyon evine alınmadı.
Özdağ, Bilkent’te polis tarafından çevrelenen ve İçişleri Bakanlığı’na gitmeleri engellenen gazilerin eylemi sonlandırarak rehabilitasyon merkezine dönme kararı aldığını, ancak Milli Savunma Bakanlığı’nın gazilerin rehabilitasyon merkezine alınmasını yasakladığını duyurdu. Özdağ bir süre sonra yapılan görüşmelerin ardından gazilerin rehabilitasyon merkezine alınmasının kabul edildiğini duyurdu.
'MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI GAZİLERİMİZİN REHABİLİTASYON EVİNE ALINMASINI YASAKLAMIŞ'
Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Bilkent’te polis tarafından muhasara altına alınarak İçişleri Bakanlığına gitmeleri engellenen Gazilerimiz eylemi sonlandırarak rehabilitasyon evine dönme kararı aldılar. Ancak ne yazık ki, Milli Savunma Bakanlığı Gazilerimizin rehabilitasyon evine alınmasını yasaklamış.
Güven Park’a İçişleri Bakanlığı sokmuyor. Rehabilitasyon evine Milli Savunma Bakanlığı. Gazilere bir yer gösterin.
Aşağıdaki videoda Güven Park’a ve rehabilitasyon evine alınmayan bir bacağı olmayan gazimizin vücudunu görüyorsunuz.
Yapılan görüşmelerden sonra gazilerimizin rehabilitasyon merkezine alınması kabul edilmiş. Bazı gazilerimizde bir başka askeri sağlık tesisinde geceleyecek. Aklı selim hakim oldu. https://t.co/S1hoMpQCeu





