DOLAR 32,5778
EURO 34,7971
ALTIN 2510,544
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mehmetçik Hatay’da 15 bin ekmek, 10 bin kişilik yemek dağıtıyor

Depremden etkilenen Hatay’da 2 bin 723 Mehmetçik görev yapıyor. Bölgeye kurulan 11 mutfak, 3 seyyar fırınla günlük 15 bin ekmek, 10 bin kişilik yemek dağıtılıyor.

Mehmetçik Hatay’da 15 bin ekmek, 10 bin kişilik yemek dağıtıyor
16.02.2023 13:01
A+
A-

merkezli depremlerin ardından (TSK) depremzedelere yardım için seferber oldu.

TSK’nın arama kurtarma, yaşam destek ve sağlık faaliyetlerine yönelik çalışmaları devam ediyor.

Depremin ardından bünyesinde kurulan Afet Acil Durum Kriz Masası ile gelen taleplere yanıt verilirken, bölgeye arama kurtarma ekiplerinin ulaştırılması için hava ve deniz "yardım koridorları" oluşturuldu.

8 ilde 19 lojistik üs kuruldu

Mehmetçik, depremin etkilediği bölgelerde sıcak yemek, kumanya ile dağıttı, bölgelere gönderilen sahra mutfakları da faaliyetlerine başladı. Bunlarla birlikte seyyar tuvalet, seyyar banyo da depremden etkilenen bölgelere sevk edildi.

TSK, bölgelerinde lojistik destek üsleri kurdu. 8 ilde kurulan 19 lojistik üssünde bölgeye gönderilen yardımlar sınıflandırılıyor. Daha sonra yardımlar koordinesinde askeri araçlarla ihtiyaç duyulan bölgelere sevk ediliyor.

"11 mutfak 3 seyyar fırınla hizmet veriyoruz"

Hatay’daki Serinyol kışlasında kurulan lojistik üssünde beraberinde Başkanı Orgeneral ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, çalışmalara ilişkin 8’inci Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Mete’den brifing aldı.

Tuğgeneral Mete, Hatay’daki 8’inci Komando Tugay Komutanlığının emrine değişik birliklerden gelen 8 komando taburunun da verildiğini belirterek, "Hatay’da 2 bin 723 personelimiz görev yapıyor. Değişik bölgelerde toplam 1200 olmak üzere 5 çadır kent kurduk. 11 mutfak 3 seyyar fırınla hizmet veriyoruz. Günlük ekmek üretimimiz 15 bin, yemek üretimimizi 10 bin kapasiteye çıkardık ve Antakya’da muhtelif yerlerde yemek ve ekmek dağıtımı hizmetini yürütüyoruz." diye konuştu.

"Şehrimizdeki iki büyük hastanenin su ihtiyacını karşılıyoruz"

Gönderilen yardımları köylere de ulaştırdıklarını aktaran Mete, şunları kaydetti:

"Kurduğumuz çadır kentlere söndürme cihazları, su depoları ile seyyar banyo ve tuvaletleri taşıdık. Şehrimizdeki iki büyük hastanenin su ihtiyacını karşılıyoruz. Tankerlerimizle düzenli su taşıyor, orada düzenli olarak suların akmasını sağlıyoruz. Köylere şu ana kadar toplam 1516 araçla yardım yaptık. Bu kapsamda dün 445 noktaya ulaşarak yardım malzemesi bıraktık. AFAD ile koordine halindeyiz. Yeni çadır kent talepleri var. Lojistik üssümüze yeni gelen çadırlar var. Yerlerin belirlenmesinin ardından çadır kurma faaliyetlerimize devam edeceğiz."

Milli Savunma Bakanı Akar da çalışmalardan dolayı Mehmetçiği kutladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.