Gümüşhane'nin Torul ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Cam Seyir Terası, 5 farklı ilden gelen 16 Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) üyesini ağırladı. Gümüşhane Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen organizasyonla kente gelen tur rehberleri, bölgenin turizm destinasyonlarını keşfetti.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Gümüşhane Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında, heyete İl Kültür ve Turizm Müdürü Nihal Sürmeli eşlik etti. Sürmeli, Gümüşhane'nin turizm açısından zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu vurgulayarak, tur rehberlerinin kentlerin tanıtımındaki kritik rolüne dikkat çekti. Heyetin iki gün boyunca Gümüşhane'nin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret edeceğini belirtti.

Sürmeli, turizm alanlarının tanıtımında görselliğin yanı sıra hikayenin de önem taşıdığını ifade ederek, "Hikayenin de ne kadar kıymetli olduğunu özellikle son dönemde turizm hareketliliği içerisinde hep beraber görmekteyiz. Gümüşhane'mizin bu alanda çok ciddi destinasyonları var." dedi.

İstanbul Rehber Odası Başkan Yardımcısı Mahir Tunç ise Gümüşhane'nin tarihi alanlarını gezeceklerini belirterek, grubun alanlarında uzman kişilerden oluştuğunu söyledi. Tunç, "İlk amacımız Orta Doğu turistini buraya çekmek ve sonrasında yerli ziyaretçilerin buraya getirilmesini sağlamak." diye konuştu.

Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir ve Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi akademisyenleri de heyete Gümüşhane'nin tarihi mekanları hakkında bilgiler aktardı.