Edirne'de Trakya Üniversitesi 38. Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri, düzenlenen törenle başladı. Balkan Yerleşkesi'nde kortej eşliğinde başlayan şenlikler, renkli görüntülere sahne oldu.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, törende yaptığı konuşmada, şenliklerin baharın gelişi ve sınav döneminin yaklaşmasıyla öğrencilere moral motivasyon sağlaması amacıyla düzenlendiğini belirtti. Hatipler, üniversite olarak sadece akademik başarıyı değil, aynı zamanda öğrencilerin, akademisyenlerin ve personelin mutluluğunu da önemsediklerini vurguladı. Rektör Hatipler, "Trakya Üniversitesi olarak bizler devletimizin GSYH'yi artırmak istediği gibi Gayri Safi Mutluluk Ölçeği'ni geliştirmek istiyoruz. Amacımız, öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve idari personelimizin mutluluk miktarını artırmak." ifadelerini kullandı.

Şenliklerin açılış programında Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri halk oyunları gösterisi sunarken, Devlet Konservatuvarı Üflemeli Çalgılar Gençlik Orkestrası da bir konser verdi. Etkinliklere Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Cenk Ergüden, Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç, İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş ve çok sayıda davetli, akademisyen, personel ve öğrenci katıldı.

Konserler ve çeşitli etkinliklerle renklenecek olan 38. Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri, 15 Mayıs tarihinde sona erecek.