DOLAR 32,5828
EURO 34,7839
ALTIN 2508,06
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

"Türkiye bu krizden kardeşlik ve dostlukla daha güçlü çıkacak"

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden Türkiye’nin daha güçlü çıkacağına inandığını söyledi.

"Türkiye bu krizden kardeşlik ve dostlukla daha güçlü çıkacak"
15.02.2023 16:01
A+
A-

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, BAE’nin depremlerden etkilenen Gaziantep’te kurduğu sahra hastanesinin açılışında  açıklama yaptı.

Sahra hastanesinin BAE’nin bölgesine sunduğu yardım ve hizmetin bir parçası olduğunu belirten Zahiri, Kahramanmaraş’ta arama kurtarma ekiplerinin bulunduğunu ve depremzedelere yardım dağıttıklarını anlattı.

Said Sani ez-Zahiri, "Biz biliyoruz ki inşallah, Türkiye bu krizden kardeşlik ve dostlukla daha güçlü çıkacak." dedi.

BAE’nın Gaziantep’in İslahiye ilçesinde açtığı, 4’ü yoğun bakım olmak üzere 54 yataklı sahra hastanesinde depremden etkilenenlere tedavi hizmeti sunuluyor.

Asrın felaketinin ardından BAE’den Türkiye’ye yardımlar

Depremin meydana geldiği 6 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak taziye dilekleri ve desteklerini bildiren Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ın talimatıyla, BAE Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı, Khalifa bin Zayed Al Nahyan Vakfı ve BAE Kızılayı tarafından aynı gün başlatılan müşterek operasyon kapsamında, tonlarca insani yardım Türkiye’ye getirilmişti.

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, 7 Şubat’ta yaptığı açıklamada ise deprem nedeniyle Türkiye’ye 50 milyon (yaklaşık 942 milyon TL) nakdi yardım yapılacağını duyurmuştu.

BAE Kızılayının, Türkiye ve Suriye’ye destek için başlattığı "İyilik Köprüleri" yardım kampanyası kapsamında, iki hafta süreyle Abu Dabi ve Dubai’deki merkezlerde nakdi ve ayni yardımlar toplanacak.

Ayrıca BAE ulusal şirketi Emirates, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere acil yardım malzemesi ulaştırmak için Dubai’den İstanbul’a hava köprüsü kurmuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu çerçevede şimdiye kadar, Türkiye ve Suriye’ye 60 yardım uçağı gönderdiği belirtilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.