DOLAR 32,5831
EURO 34,7961
ALTIN 2509,122
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Özbekistan depremzedeler için 270 ton insani yardım gönderdi

Özbekistan’da, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyası kapsamında Türkiye’ye 270 ton insani yardım gönderildi.

Özbekistan depremzedeler için 270 ton insani yardım gönderdi
15.02.2023 17:01
A+
A-

Özbek-Türk İşadamları Derneği (UTİD) Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Kurt, basına yaptığı açıklamada, Büyükelçiliğin koordinasyonunda halkı ve resmi makamlarının desteği ile ülke genelinde yardım kampanyasının sürdüğünü belirtti.

UTİD’in de destek verdiği kampanya kapsamında ülke genelinde toplanarak Türkiye’nin depremden etkilenen bölgelerine şimdiye kadar 270 ton insani yardımın gönderildiğini ifade eden Kurt, bu yardımların gıda, ilaç, battaniye, tulumu, giysi, ayakkabı, çocuk bezi, temizlik ve hijyen malzemeleri, jeneratör, elektrikli soba ve diğer malzemeleri içerdiğini aktardı.

Kurt, depremzedelere gönderilen yardım malzemelerinin 6 kargo uçağı, Özbek ve Türk şirketlerinin tarifeli uçakları ve 10’dan fazla tırla Türkiye’nin farklı bölgelerine ulaştırıldığı kaydedildi.

Özbek halkının depremzedelere yardımlarının çok fazla olmasından dolayı yardım malzemelerinin toplandığı merkezi daha geniş bir yere taşıdıklarını dile getiren Kurt, Özbekistan hükümeti ve halkının Türkiye’deki depremzedeler için ellerinden gelen her türlü destek ve yardımı yaptığını, bundan dolayı Özbekistan halkına ve yönetimine müteşekkir olduklarını söyledi.

Özbek vatandaşlarının nakit para yardımları da sürdürüyor

Öte yandan Özbekler depremzedeler için nakdi yardımlarda da bulunuyor.

Özbekistan Ulusal Birliği Başkanı, Gazetecilik ve Kitle Üniversitesi Rektörü Şerzad Kudrethoca, ülkede basın kuruluşları tarafından depremzedeler için toplanan yardımları hesabına gönderdi.

Özbekistan Devlet Sanatçısı Ferruh Zakirov da Ziraat Bank Özbekistan üzerinden Özbek sanatçılar tarafından toplanan nakit para yardımını AFAD hesabına aktardı.

Özbek aşçıların 10 bin kişiye günde 2 öğün yemek dağıttığı bölgelerinde, merkezli Özbekistan Kültür, ve Dayanışma Derneği gönüllüleri ile Özbekistan’dan 100 kişilik arama kurtarma ekibi yer alıyor.

Özbekistan’ın kurduğu sahra hastanesinde de 71 sağlık görevlisi çalışıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.