DOLAR 32,4351
EURO 34,4871
ALTIN 2486,861
BIST 9679,8
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakan Paludan’ın sicili kabarık

Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e hakaretiyle büyük tepki topladı, bir kez daha ırkçı ve İslam düşmanı kimliğini ortaya koydu.

İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakan Paludan’ın sicili kabarık
23.01.2023 13:01
A+
A-

ve çocuk tacizi dahil 14 suçtan sabıkalı, üzerinden prim yapıyor, sık sık provokatif eylemleriyle dikkati çekmeye çalışıyor…

Son olarak İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik hakaretiyle gündeme gelen ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan’ın kirli sicili hayli kabarık.

Paludan’ın babası İsveç’ten Danimarka’ya etti. O da göçmen çocuğu olarak bu ülkede doğdu; hem İsveç, hem de vatandaşı oldu.

Kendisi de göçmen kökenli olmasına rağmen hem göçmenleri hem de Müslümanları sürekli hedef aldı.

[Fotoğraf: AFP]

Sadece geçen yıl İsveç’in farklı noktalarında 3 kez Kur’an-ı Kerim’e saldırıda bulundu.

Geçen yıl mayıs ayında gerçekleştirdiği saldırılardan birinde kurşun geçirmez zırhlı araçla Müslümanların yaşadığı mahalleye gitti.

100’den fazla polisin korumasında Kur’an-ı Kerim’i hedef aldı, Hazreti Muhammed’e hakaret etti.

polisi ise Paludan’ı engellemek yerine provokasyona maruz kalan Müslümanlara müdahalede bulundu; 2 kişiyi gözaltına aldı.

Paludan, zaman zaman Avrupa’nın farklı ülkelerine İslam’a saldırı eylemleri gerçekleştirmek için gidiyor; saldırılarını genelde korumasında gerçekleştiriyor.

Ancak her ülke Paludan’ın provokasyonlarına müsaade etmiyor. 2020 yılında bu amaçla gittiği ve Belçika’dan sınır dışı edildi. İki ülkeye de girişi 1 yıl süreyle yasaklandı.

Cinsel tacizi belgelendi

Paludan’ın 13 yaş ve altındaki erkek çocuklara cinsel tacizde bulunduğu da belgelendi.

Sabıka kayıtları sebebiyle 2020 yılında Danimarka’da avukatlık mesleğinden 3 yıl süreyle men edildi, ehliyetine de bir yıl süreyle el konuldu.

Danimarkalı siyasetçi, İslam’a saldırıları ve ırkçı eylemleri sebebiyle ülkesinde görülen ayrı davalarda 14 gün ve bir aylık iki ayrı hapis cezasına çarptırıldı ancak cezalar ertelendi.

Partisi seçimde barajı geçemedi

Paludan’ın 2017’de kurduğu partisi Stram Kurs kendisini "etnik Danimarkalıların partisi" olarak tanımlıyor.

Tüm Müslümanları Danimarka’dan sınır dışı etmek isteyen parti, İslam dininin ülkede yasaklanmasını da talep ediyor.

İki yıl önce girdiği seçimde ise yüzde 2’lik oy barajını geçemedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.