DOLAR 32,5765
EURO 34,7953
ALTIN 2513,758
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Filistin’de bir fabrika depremzedelere yardım için 22 bin uyku tulumu hazırlıyor

İşgal altındaki Batı Şeria’nın El-Halil kentinde yer alan Filistinlilere ait tekstil fabrikası, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm siparişlerini askıya alarak Türkiye ve Suriye’deki afetzedeler için kış şartlarına uygun binlerce uyku tulumu üretmeye başladı.

Filistin’de bir fabrika depremzedelere yardım için 22 bin uyku tulumu hazırlıyor
16.02.2023 12:01
A+
A-

"Asrın felaketi"nden etkilenen bölgedeki yaraların sarılması için dünyanın dört bir yanında dayanışma ve yardımlaşma kampanyaları düzenlenmeye devam ediyor.

İşgal altındaki Doğu ve genelindeki camilerde de cuma hutbelerinde Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yardım çağrıları yapıldı.

Batı Şeria’nın El-Halil kentinde yaşayan Saafin ailesi, hutbedeki çağrıya karşılık tekstil fabrikalarında kış koşullarına uygun üretim yaparak depremzedelere yardım etme kararı aldı.

2 bin tulumu hazır, 20 bin daha üretiliyor

Fabrika Müdürü Raid Saafin, felaketinden çok etkilendiklerini ve yapılan çağrıyla depremzedelere ne şekilde yardım edebilecekleri konusunda Filistinli bakanlıklar ve diğer kurumlarla iletişime geçtiklerini söyledi.

Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosluğu ile temas sonucunda kış şartlarına uygun uyku tulumu ihtiyacını karşılamaya karar verdiklerini aktaran Saafin, yaklaşık 110 çalışanı bulunan fabrikanın "iş kıyafetleri, askeri üniforma, ev tekstili gibi" tüm siparişlerini askıya alarak tam kapasite depremzedeler için uyku tulumu üretimine başladığını belirtti.

Saafin, bu kapsamda Filistin Ulusal Güvenlik Gücü ve kendi fabrikalarının bağışı biner adet olmak üzere toplam 2 bin uyku tulumunu birkaç gün içinde hazırladıklarını söyledi.

Saafin ayrıca Filistinli iş adamları, El Halil Odası ve Filistin Vakıflar Bakanlığı ile deprem bölgelerine gönderilmek üzere 100 bin kış şartlarına uygun uyku tulumu üretilmesi için görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.